RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her anmelder hun sexhetsen

Foto: Ragnhild Meland (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Personen som sexhetset Heidi Nordby Lunde, skal også ha sjikanert mange andre profilerte kvinner.

SENTRUM POLITISTASJON (Nettavisen) Den engasjerte debattanten Heidi Nordby Lunde (38) alias VamPus anmeldte onsdag ettermiddag sex-sjikanen hun har blitt utsatt for til politiet.

På mandag publiserte hun et innlegg på bloggen sin om at hun ved flere anledninger har blitt utsatt for sex-hets, og at hun gjentatte ganger har anmeldt dette, til tross for råd fra politiet om at det bare fører til at saken forverrer seg.

Sjikanerende tekstmeldinger
- Jeg har anmeldt lignende saker fire til fem ganger nå, forteller Nordby Lunde til Nettavisen, idet hun er i ferd med å gå inn på Sentrum politistasjon for å anmelde de siste sjikanerende tekstmeldingene hun har mottatt.

Hun viser fram sms-ene, en av dem starter slik: «Hei du kåte fitte, har lyst på dg nå!!! Slikke rompehullet ditt mmmm mens du slikker kuken min ...»

Etter at hun besvarte meldingen med at dette kom til å bli politianmeldt, fikk hun to nye tekstmeldinger etter hverandre med omtrent samme innhold.

- Nesten alle jenter jeg kjenner som har opptrådt i offentligheten, har opplevd å bli sjikanert, forteller hun.

Les også: Anmelder sex-hets

Mye respons
Nordby Lunde forteller at hun har fått mye respons etter at hun blogget om problemet.

- Mange tusen har lest innlegget på bloggen, og jeg har fått mange kommentarer. I tillegg har jeg fått mye respons på både Facebook og Twitter. De fleste negative reaksjonene har dukket opp i Nettavisens kommentarfelt etter at saken om blogginnlegget ble skrevet, men der kan man jo være anonym, sier hun videre.

En person skrev blant annet dette i Nettavisens kommentarfelt:

«Jeg er lei av kjerringer som er så ekstremt oppmerksomhetsyke at de bretter ut hele livet sitt ut i en blogg. Er det virkelig så overraskende at de også tiltrekker seg negativ oppmerksomhet?»

En annen skrev følgende:

«Er du helt på tryne? Selvfølgelig ber bloggere indirekte om slibrige meldinger når de bretter seg ut på nettet, hvor de viser seg frem halvnakne»

- At jeg skal tåle dette fordi jeg opptrer i offentligheten, aksepterer jeg ikke, sier Nordby Lunde.

Les også: Sex-hetset to-tre ganger i uken

Etterforsker saken
Manglerud politistasjon har i løpet av den siste tiden mottatt flere anmeldelser av både kjente og ukjente kvinner som har opplevd sjikane. De etterforsker nå saken og tror at gjerningsmannen er én og samme person. Nordby Lunde ble oppfordret til å anmelde saken av førstebetjent ved Manglerud politistasjon, Heidi Nybø.

Har tro på løsning
- At de etterforsker saken er kjempebra. Det viser at dette får konsekvenser. Jeg har tro på at denne saken får en løsning, men det løser ikke problemet som omfatter at kvinner som opptrer i offentligheten blir sjikanert, fortsetter bloggeren.

Heidi Nybø ved Manglerud politistasjon forteller at de i noen måneder har etterforsket saken hvor mange kvinner har anmeldt sjikane.

- Vi etterforsker flere lignende saker, hvor vi tror det en én felles gjerningsmann som står bak. Flere kvinner, både profilerte og ikke profilerte har anmeldt sjikanering i vårt politidistrikt, sier hun til Nettavisen.

- Stort problem
Hun forteller at de har fått en rekke anmeldelser og at de også har mistanke om at omfanget av sjikanering er mye større enn hva som er kjent.

- Dette er tydeligvis et stort problem. Vi har holdt på med etterforskningen i noen måneder, men det er først nå vi har fått noen spor. Foreløpig har vi ikke pågrepet noen, fortsetter Nybø.

Hun forteller at det er vanlig at de som driver med sjikanering via tekstmeldinger registrer numrene i andres navn, noe som kan gjøre det vanskelig å spore opp vedkommende.

- Telefonabonnentene blir ofte registrert i andres navn, til personer som ikke har noe med dette å gjøre, sier hun videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere