*Nettavisen* Nyheter.

Her arrangeres NM i 2014

Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Sammenfaller med grunnlovsjubileum.

11.09.13 08:14

Neste vår er grunnloven 200 år. Norges Cykleforbund (NCF) vil hedre dette ved å legge NM Landevei 2014 til Eidsvoll.

Eidsvoll SK har årlig arrangert Eidsvollrittet, og i forbindelse med det også hatt norgescupen i sine hender.

Fra 22-.29. juni neste sommer, vil de også få besøk av Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og resten av norgeseliten.

- Vi er svært fornøyde med at Eidsvoll SK har vist interesse og nå har tatt på seg å arrangere NM i 2014. Kombinasjonen av grunnlovsjubileet (1814-2014) og et sykkel-NM er spennende. Vi gleder oss til sykkelfest på Eidsvoll i juni neste år, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen i en pressemelding.

Det eneste som foreløpig er klart i programmet er at fellesstarten for menn og kvinner elite vil bli arrangert søndag 29. juni.

I tillegg skal det sykles gateritt, fellesstart m/k junior, U23 og tempoøvelser i de samme klassene. Alle ritt med unntak av gaterittet vil ha start- og målgang ved Eidsvollsbygningen.

- Det er et stort arrangement som innebærer mye mer enn bare vår klubb. Vi skal samarbeide med Eidsvoll 1814, og ha start- og målområde der med unntak av i gateløpet, sier leder i arrangementskomiteen i Eidsvoll SK, Kjetil Torp, til lokalavisen EUB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag