NEW YORK (Nettavisen): - Det å sørge for at våre barn er trygge er totalt overordnet. Vi skal ha lov og orden i våre skoler! Mitt team nølte ikke ett sekund… IKKE ETT SEKUND, med å etterforske denne trusselen.

- Truet med skoleskyting

Det sier sheriffen Carmine Marceno etter at de på lørdag arresterte en femteklassing, en ti år gammel gutt, på Patriot Elementary School i Cape Coral i Florida.

I en Facebook-oppdatering skriver ​​ Lee County Sheriff's Office at gutten ble arrestert på lørdag etter at politiet ble oppmerksomt på en tekstmelding gutten hadde sendt ut.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

Flere amerikanske medier skriver at gutten skal ha truet med å begå en skoleskyting i Florida, men det er uklart hvor og når han truet med at dette skulle finne sted.

- The School Threat Enforcement Team ble umiddelbart informert om hendelsen og startet en analytisk undersøkelse. På grunn av hendelsens natur, tok Youth Services Criminal Investigations Division over saken, skriver politiet.

Les også: Trump: Texas-skoleskytingen viser at flere bør eie våpen

Sheriffen: - Kvalmende

- Denne elevens oppførsel er kvalmende, spesielt etter den ferske tragedien i Uvalde, Texas, skriver sheriffen Carmine Marceno på Facebook.

- Dette er ikke tiden til å oppføre seg som en liten kriminell. Det er ikke morsomt. Dette barnet kom med en falsk trussel, og nå får han kjenne på ekte konsekvenser, sier Carmine Merceno.

- Vi kommer til å drepe deg

Sheriffen er en av dem som har gått knallhardt ut etter skoleskytingen i Texas i forrige uke.

- Du får ikke lov til å drepe våre barn. Hvis du tar med deg dødelig kraft inn i dette fylket, så kommer vi til å drepe deg, sa sheriffen Carmine Marceno på en pressekonferanse i forrige uke.

Se video av sheriffen her:

Dette sto i tekstmeldingene

Daily Mail skriver at gutten hadde sendt en tekstmelding der det sto: «Jeg har svindlet min venn» - en melding som var ledsaget av et Google-foto av penger.

Noen sekunder senere skal han ha sendt en ny melding der det sto: «Jeg har kjøpt dette», hvor han hadde lagt til et bilde med fire automatgevær.

10-åringen skrev også «Gjør deg klar til vanndagen», med referanse til et årlig skolearrangement der elevene deltar i forskjellige vannaktiviteter.

Les også: Galskapen er tilbake: - De tar ei dame med ned på hotellrommet og kommer opp i baren for mer etterpå

Sheriff Carmine Marceno ble på mandag intervjuet om innholdet i tekstmeldingene.

- Han beskrev en bunke med kontanter og «gjør deg klar» til en masseskyting. Vi venter ikke ett sekund. Vi etterforsker alle trusler som om de var ekte. Hver eneste trussel er ekte. Hver eneste trussel er ekte til man har bevist det motsatte, sier Marceno i et radiointervjuet.

- Falske trusler, ekte konsekvenser

I forbindelse med arrestasjonen har politiet lagt ut en usladdet video av gutten på deres Facebook-side. De identifiserer også 10-åring ved navn.

Sheriffen kommenterer den svært offentlige arrestasjonen ved å si at «falske trusler resulterer i ekte konsekvenser».

- Jeg gjorde en kampanje på «Falske Trusler. Ekte konsekvenser.» Samtidig forstår jeg at gutten bare er ti år gammel. Hans hjerne er ikke fullt utviklet, men han er en ungdom, det sier jeg deg. Når en 10-åring trykker på avtrekkeren, er etterspillet det samme, uavhengig av alderen, sier sheriffen.

Sheriffen har også lagt ut denne videoen på Twitter:

- Vi holder foreldre ansvarlige

Sheriffen sier også at han holder 10-åringens foreldre ansvarlige.

- Vi holder foreldre ansvarlige. Når din sønn eller datter er online, så må man ikke bare la dem få være på rommet online. Vi har sett eksempler på ungdommer som søker på Columbine og hvordan man kan gjennomføre en masseskyting og hvor man kan kjøpe våpen på svartemarkedet.

- Ingenting er off limits i dag. Jeg trenger at foreldre er foreldre, at voktere er voktere og sørger for å monitorere sine barn. Hvis vi trenger å skaffe hjelp til deres barn, hvis de kan dokumentere at de har mentale problemer, så trenger vi å gi dem den hjelpen de behøver for å forsikre oss om at vi beskytter alle, sier sheriffen.

Ifølge Daily Mail er foreldrene til 10-åringen ikke siktet i saken. Gutten har heller ikke noe kriminelt rulleblad.

Gransker politiets respons

I helgen ble det også klart at USAs justisdepartement skal granske politiets respons under skytingen på en skole i Texas der 19 barn og to voksne ble drept.

Granskingen er et svar på økende press og spørsmål om den skiftene og motstridende informasjonen som er kommet om hva som foregikk mens en 18-åring skjøt barn i et klasserom på Robb Elementary School i Uvalde.

Les også: I harnisk på pressekonferanse: - Din syke jævel. Rasshøl!

Myndighetene i Texas erkjente tre dager etter skytingen at 19 politibetjenter i nesten en time befant seg i korridorene i skolen uten å bryte seg inn i klasserommet der skytingen skjedde. De trodde gjerningsmannen var ferdig med skytingen, og politiet sier nå at det var feil beslutning.

Slike avsløringer har skapt mye uro og spørsmål om at flere liv gikk tapt fordi politiet ikke handlet raskt nok. Gjerningsmannen Salvador Ramos ble til slutt skutt og drept av betjenter fra grensepolitiet.

Justisdepartementets talsmann Anthony Coley sier at granskingen blir gjort på upartisk og uavhengig vis, og at alle funnene skal offentliggjøres. Det var ordføreren i Uvalde som ba om granskingen.

Slike granskinger er sjeldne. Vanligvis blir slike masseskytinger gransket av det lokale politiet eller utenforstående grupper.

Desperate bønner om hjelp

Overlevende har fortalt hvordan de kom med desperate bønner om hjelp til nødnummeret 911 som de hvisket fram på mobiltelefoner, mens pårørende fortalte at de forgjeves prøvde å få politiet til å gå inn i skolen og stanse skytingen.

Tiåringen Samuel Salinas forteller at gjerningsmannen brøt seg inn i klasserommet deres og ropte at alle skulle dø. Så begynte han å skyte.

Les også: Kritikken øker mot Texas-politiet etter skoleskytingen

Salinas sa at han fikk en splint i beinet og at han spilte død så Ramos ikke skulle skyte mot ham. Også elleveåringen Miah Cerrillo spilte død ved å smøre blodet til en død venninne sin på seg selv.

En annen gutt ved navn Daniel fortalte at gjerningsmannen traff læreren da han skjøt gjennom glasset i klasseromsdøra. Selv om læreren lå blødende på gulvet, ba hun gjentatte ganger elevene beholde roen og ikke røre seg.

Biden besøkte Uvalde

USAs president Joe Biden kom søndag til Uvalde for å vise sin omsorg for innbyggerne som sørger over de 19 barna og to lærerne.

Biden og hans kone Jill la først blomster ved et improvisert minnesmerke utenfor skolen der skytingen skjedde, bestående av et hav av blomster og kranser, hvite kors, altere og bilder av de drepte.

Les også: Biden-funn vekker oppsikt

De to gikk fra bilde til bilde av alle de 21 drepte, hvorav 19 var skolebarn i ti-elleveårsalderen.

Han deltok etterpå på en katolsk gudstjeneste i byen der de fleste har latinamerikansk bakgrunn, og møtte senere nødetatene og pårørende til de drepte.

Buing mot Abbott

Presidentparet ble mottatt av Texas-guvernør Greg Abbott og San Antonios ordfører Ron Nirenberg på flyplassen da de landet i Texas.

Biden ble mottatt med applaus da bilkolonnen hans kom til Uvalde, men de tilstedeværende buet på den republikanske guvernøren Abbott som er motstander av strengere regulering av våpen.

– Vi må ha forandringer, ropte en mann til ham.