*Nettavisen* Nyheter.

Her avgjøres hans skjebne

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Noen få hundre stemmer kan avgjøre hvem som blir statsminister etter valget. Sjekk hvor din stemme kan avgjøre!

14.09.09 17:55

Meningsmålingene de siste dagene har spriket fra stort rødgrønt flertall til et klart borgerlig flertall. Likevel er det noen fylker hvor det virkelig kan være noen få hundre stemmer som skiller.

- Når det er så jevnt som nå kan valget avgjøres av de som bestemmer seg på valgdagen. Det er rundt 300.000. Og vi vet at det er flest kvinner og unge, sier Frank Aarebrot til Dagbladet.

Vestfold:
Sjettemandatet i fylket kan enten gå til SV eller til Høyre. Målingene har ifølge Østlands-Posten og NRK Vestfoldsendinga vist at begge deler kan være sannsynlig. Hvis Høyre tar mandatet vil Inga Marthe Thorkildsen forsvinne fra Stortinget. Andre målinger viser at det kan være Arbeiderpartiet som mister ett mandat, men da også til Høyre.

Hedmark:
Frp kjemper mot SV om ett mandat.

Oppland:
Skal man tro Jens Stoltenberg er Oppland et av jevneste fylkene - to mandater kan gå både til borgerlig side og til rødgrønn side.

Akershus:
Knut Arild Hareide(Krf) kan ta et utjevningsmandat på bekostning av Dagfinn Sundsbø fra Senterpartiet.

Oslo:
Oslo er uansett et usikkert valg med tanke på hvor mange som stemmer ved valget. Rødt har selv laget valgplakater som viser at de mangler 659 stemmer for et mandat, mens på målinger har Venstre vippet mellom 1 og 2 mandater i fylket. Det er også stor usikkerhet rundt oppslutningen til både Frp og Høyre i hovedstadsfylket, da spesielt med tanke på deres innbyrdes styrke.

Det er også jevnt i Møre og Romsdal hvor Venstre og SV kan miste mandater. I Agderfylkene kan det være noen få stemmer som skiller mandater fra rødgrønn til borgerlig side, mens det i Buskerud kan bety takk og farvel til Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet. Også i Østfold er det jevnt mellom de to blokkene.

Les også: Kjetil Løset: Her er vippefylkene (TV2nyhetene.no)

Nettavisen følger valget hele natten og gir deg alle prognoser mens stemmene telles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.