NEW YORK (Nettavisen): Politiet i avslørte i helgen to undergrunnsfester som sjokkerer newyorkerne.

På den ene festen, som fant sted i Bronx på lørdag, fant politiet over 400 personer inne i lokalene.

Barn var også på festen

Inne i det store lokalet sto folk og festet og danset tett i tett, og det var også barn til stede på festen, skriver New York Daily News.

Avisen skriver at politiet drev overvåkning av lokalet, da de plutselig så at rundt 70 personer tok seg inn i bygget ved 23-tiden lørdag kveld. Da politiet kom inn, oppdaget de hundrevis av mennesker som drakk alkohol og festet.

Les også: Razzia mot swingersklubb: Politiet fant 80 personer

Verten er nå siktet for brudd på koronareglene.

Les også: - Gi meg vaksinen, for faen!

Søndag morgen slo politiet også til mot et lokale i Jackson Heights, i bydelen Queens. Der fant de mer enn 225 personer som drakk, røyket og som ikke hadde på seg masker. Tre personer er siktet etter hendelsen.

Nedadgående trend i USA

Smitten er nå nedadgående i New York, noe den også er i flere andre stater i USA.

For noen uker siden ble rundt 300.000 personer smittet daglig, mens dødstallene var oppe i rundt 4000 i døgnet. På søndag ble rundt 111.000 smittet i USA, mens 1875 personer døde av viruset, viser tall fra New York Times.

Antall innlagte på sykehus som en følge av viruset har nå også krøpet under 100.000 for første gang siden begynnelsen av desember.

Vaksinerer 1,3 millioner daglig

I tillegg har USA nå fått fart på vaksineringen. Så langt har over 30 millioner mennesker fått vaksinen, og i gjennomsnitt vaksinerer man nå rundt 1,3 millioner personer daglig. Målet til president Joe Biden er å komme opp i rundt 1,5 millioner vaksinasjoner i døgnet.

Les også: Sykepleier kommer med sjokkerende opplysninger om koronapasientenes siste tanker og ord før de dør

Kongressens budsjettkontor (CBO) offentliggjorde mandag prognoser som viser at økonomien i USA forventes å være tilbake på nivåene fra før pandemien innen midten av 2021. CBO legger opp til en annualisert vekstrate på 4,6 prosent i år, skriver NTB.