RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bader du trygt

Sist oppdatert:
Strender og marinaer som har fått utmerkelsen «Blue Flag» (blått flagg) er både rene, ryddige, sikre og miljøvennlige.

(SIDE2): Ingen norske strender kan heise dette blå flagget til topps, men Stavern Gjestehavn i Larvik, Lillesand Gjestehavn og Risør Gjestehavn er representert på den prestigetunge listen, skriver DinSide.

Deilige Danmark

I forhold til våre nordiske venner ligger vi ganske dårlig an. Finland har fått med seks strender og 30 marinaer på listen, mens Sverige er representert med 45 strender og 58 marinaer. Ingen er allikevel i nærheten av Danmark, som i år har fått dette kvalitetsmerket på 211 strender og 77 marinaer.

Finn en velegnet strand her.

I alt 2549 strender og 638 marinaer har fått dette kvalitetsstempelet av organisasjonen Foundation for Environmental Education (FEE) i år.

Spania og Hellas har flest kvalitetsstrender å tilby feriefolket, med henholdsvis 477 og 404 strender. Tyrkia endte opp med 192 – en økning på 18 fra i fjor.

God vannkvalitet

Fellesnevneren for alle disse badeområdene er at de har en god vannkvalitet, er ryddige, er utstyrt med gode sanitære fasiliteter og er miljøvennlige.

Blå flagg dukket opp i Frankrike i 1985, og allerede i 1987 ble ordningen lansert som et EU-prosjekt. I 2001 ble det besluttet å gjøre organisasjonen verdensomspennende, og det jobbes nå med å få flest mulig land med på ordningen.

Les mer om Blue Flag her.

Flere reisesaker finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere