OSLO: (Nettavisen): I kiosken på Frognerbadet i Oslo selger de Lollipop og Pin Up til blodpris - over dobbelt så mye som det dagligvarebutikken Rema 1000, en kort spasertur unna, selger isen for.

Mens isen på Rema 1000 koster 8 kroner, må du i Frognerbadet punge ut hele 17 kroner for å nyte klassikerne til Diplom-Is. Det kan kanskje bli litt i det stiveste laget for en småbarnsfamilie ute på tur.

Samtidig må det påpekes at denne prisforskjellen er mellom en kiosk og en dagligvarebutikk. Likevel tar Frognerbadet-kiosken høyere ispris enn «kioskkollega» 7-eleven.

Det er Oslo kommune som drifter Frognerbadet, men til Nettavisen opplyser de at kiosken driftes av et eksternt firma, og har dermed ingen påvirkning på prisene deres.

Diplom-Is: - høy pris
Nettavisen tok kontakt med Diplom-Is for å høre hva de mener om prisene til kiosken i Oslos største offentlige bad.

- Hva syntes du om at man må betale 17 kroner for en Pin Up?

- Det var høy pris. 17 kroner for en Pin Up har jeg aldri hørt om, sier presseansvarlig hos Diplom-Is Eirik Kruse.

- Hva mener du er greit å betale for en slik is?

- Det har jeg ingen formening om. Vi veileder ikke priser, og det har vi ikke lov til. Det har jeg heller ingen formening om.

TIPS OSS: Har du sett verre sommerpriser - tips oss her !

- Selger ansvarlig
- Hvem er det som bestemmer pris?
- Vi gir en nettopris til våre kunder, avhengig av hva slags kunde det er. Kunden igjen er ansvarlig for utsalgsprisen. Men 17 kroner for en Lollipop og Pin Up høres mye ut, sier Kruse.

Kruse opplyser at Diplom-Is verken har en nedre eller øvre grense for hva utsalgsprisen kan være. Dermed spiller det ingen rolle for isprodusenten hvor mye utsalgspris er.

- Vi har et samarbeid med kundene om en nettopris til kunden, sier Kruse.

- 17 kroner en grei pris
Kiosken i Frognerbadet driftes av et eksternt firma, og én av innehaverne, Elida Smedstad mener isprisene er uproblematiske.

- 17 kroner for en Lollipop er en grei pris, sier Elin Smedstad, og legger til at årets ispriser er uforandret siden i fjor. Hun påpeker også at deres innkjøpspris er forskjellige fra andres.

- Jeg er selvstendig næringsdrivende, mens de store butikkene er med i kjeder. Dette påvirker innkjøpsprisen, sier Smedstad

- Vi har ikke fått noen klager ennå. Dessuten er prisene de samme i resten av Frognerparken.

- Hvordan går det med issalget?

- Salget varierer med været. Når det er sol, selges mye, og i dårlig vær, selges det lite, avslutter Smedstad.

Lollipop og Pin Up til 1,67 kr
Likevel, skal du ha de to klassikerne virkelig billig kan du dra til Coop og kjøpe en 10-pakning til 16 kroner og 70 øre, noe som vil gi en snittpris på 1,67 kroner per stykk. Også andre butikkjeder kjører kampanjepriser på 10-pakninger på pinneis.

BUTIKK

Frognerbadet-kiosken

Rema 1000

Narvesen

7-Eleven

Lollipop

17

8

12

-

Pin Up

17

8

12

-

Sol-Is

24

13

17

-

Båt-Is

24

-

17

17

Krone-Is

24

16

20

20

Skruven

24

14

18

18

Royal

24

24

20

20

Snickers Xtra

24

15

20

20

Sandwich

24

14

18

18

TIPS OSS: Har du sett verre sommerpriser - tips oss her !