*Nettavisen* Nyheter.

Her ble Alexander (33) funnet i en blodpøl

Foto: Bjørn Egil Jacobsen (Finnmark Dagblad)

– Jeg tømte pulverapparatet i huset for å redde kameraten min, hevder 33-åringen fra Oslo, som senere ble funnet bevisstløs utenfor kjøpesenteret.

Ifølge 33-åringens versjon av voldssaken i Hammerfest 1. nyttårsdag, skal en av de fire mennene i boligen ha begynt å bråke med kameraten hans, og flere andre ha kastet seg over ham, skriver Finnmark Dagblad.

- Det er jeg og kameraten min som er ofrene, og vi som ble banket opp, hevder han i et lengre intervju med Finnmark Dagblad torsdag. Her forteller han og kameraten sin versjon av hva som hendte før og etter at han utløste et brannslukningsapparat på nyttårsfesten.

Les også:Slik så det ut etter nyttårsfesten

En kvinne, som er samboer med en av de fire mistenkte og som sammen med flere andre jenter gjemte seg på loftet, hevder derimot at det er 33-åringen som skal ha slått seg vrang før han tømte brannslukningsapparatet inne i boligen hvor vennene var samlet til nyttårsfest, ifølge Finnmark Dagblad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Bjørn Egil Jakobsen, Finnmark Dagblad)

- Pulverapparatet brukte jeg for å redde kameraten min, hevder 33 år gamle Alexander fra Oslo. Det samme forteller kameraten hans, en finnmarking, som selv sitter med blåveis og tannskader angivelig fra slåsskamp inne i boligen.

Les også: Funnet bevisstløs og forslått utenfor kjøpesenter

- Jeg fikk meg skikkelige slag med et balltre. Først i magen. Så i ansiktet. Da pulverapparatet ble utløst fikk jeg flere slag med en knyttneve, og jeg er sikker på at apparatet reddet livet mitt, hevder også kameraten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen i 30-årene ble tirsdag morgen funnet forslått og bevisstløs utenfor Nissen-senteret i Hammerfest. Foto: (Runar Korneliussen, Finnmark Dagblad)

Alle de fire mistenkte sitter onsdagsettermiddag fortsatt i politiets varetekt, og skal ifølge politiet huske lite av hva som har skjedd.

Politiet opplyser at det onsdag har blitt gjennomført flere avhør av både de fire mennene og de to fornærmede, og at det på grunn av to veldig forskjellige forklaringer, er usikkert på om det kan gå mot fengslingsmøte og dermed varetektsfengsling torsdag.

- Forklaringene er motstridige, og vi har ikke alle detaljer, sier etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen ved Hammerfest politistasjon til Finnmark Dagblad.

Les flere saker i Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.