*Nettavisen* Nyheter.

Her ble fylkets «første» horekunde tatt

Foto: Ivar Longvastøl (Firda)

Hyrdestunden på hotellet ble dyrere en forventet.

26.10.11 08:14

Mandag kveld ble politiet i Førde kontaktet av personalet ved Rica Sunnfjord Hotel & Spa i Førde, med tips om at de muligens hadde ei kvinnelig gjest som solgte seksuelle tjenester fra hotellrommet.

Timer med overvåking
- Vi iverksatte tiltak, og sendte mannskap til hotellet for å se om vi kunne avdekke hvorvidt det faktisk foregikk prostitusjon på det aktuelle rommet. Etter noen timer gikk vi til arrestasjon av en mann, som vi mistenkte for å ha kjøpt sex, sier lensmann Jan Egil Tvinde til firda.no.

Tilsto på stedet
Mannen erkjente straks at han hadde kjøpt sex og vedtok et forelegg på 25 000 kroner for kjøp av seksuelle tjenester. Sexkunden tilsto i avhør at han òg hadde kjøpt sex én gang tidligere i høst, men da på et annet sted enn hotellet.

Kvinnen bortvist
Den involverte kvinnen skal være av Øst-Europeisk opprinnelse, og er blitt bortvist fra hotellet på permanent basis etter at politiet pågrep den mannlige kunden hennes.

- Vi kommer ikke til å foreta oss noe overfor henne. Det er opp til hotellet selv hva de ønsker å gjøre, sier Tvinde til firda.no.

Så vidt lensmannen kjenner til er dette første gangen slik kriminalitet har blitt avdekket i Sogn og Fjordane Politidistrikt etter at den nye sexkjøpsloven tredde i kraft i 2009.

Les flere saker fra Firda her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag