Gå til sidens hovedinnhold

Her ble han tatt

- Han løftet hendene i været da tre bevæpnede politimenn kom mot ham, forteller øyenvitne som så pågripelsen av trusselmannen.

Torsdag ettermiddag ved 11.30-tiden ble 1000 elever ved Glemmen skole ble evakuert etter en trussel. Ved 14.30-tiden ble en elev ved en annen skole pågrepet.

«Jeg kommer til å dreper så mange som mulig innen de neste 48 timene, det kommer til å være en massaker og ett blod bad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad» lød trusselmailen som ble sendt til VGs redaksjon.

- Liv kunne gått tapt
Redaksjonen varslet politiet som igjen evakuerte skolen i en stor væpnet aksjon.

- Trusselen ble sendt til oss, jeg er usikker på om den kom på e-post eller sms til nyhetsportalen vår. Da tok vi kontakt ganske umiddelbart med politiet og rektor på denne skolen, sier VG Netts ansvarlige redaktør, Espen Egil Hansen, til Nettavisen.

Han sier det var karakteren på trusselen som var avgjørende for at avisa valgte å gå videre med saken.

- I dette tilfellet var det ikke kildevernet som var det sentrale, men vern av liv. Jeg har ingen kompetanse på å vurdere hvorvidt en trussel er reell eller ikke- det har politiet. Og i verste fall kunne liv gått tapt, sier Hansen.

-Maskinpistoler
Heidi Jansson var øyenvitne til pågripelsen av den unge mannen som la ut trusselen mot Glommen videregående skole.

- Jeg hadde nettopp kommet ut av Kiwi-butikken på Kråkerøy da hun så tre politifolk med maskinpistoler som spaserte over gata. Det er et ganske sjeldent syn i Fredrikstad så jeg ble stående og se, forteller Heidi Jansson til Nettavisen.

På andre siden av gaten sto en ung mann og snakket i mobiltelefon.

- Han løftet den ene hånden i været. Så la han ned mobiltelefonen på bakken og løftet begge hendene i været. Deretter gikk de tre bevæpnede politimennene bort til ham, tok hendene hans på ryggen og satte på ham håndjern. Det gikk veldig rolig for seg, sier Jansson.

Mannen ble satt inn i en politibil og kjørt bort. Kort tid etter kom politibilen tilbake og gikk inn i Kråkerøyveien 2.

I dette lokalet har Noroff Mediegymnas lokaler.

Politiet sa under pressekonferansen etter pågripelsen torsdag at mannen hadde påvist hvilken maskin han hadde sendt trusselen fra.

Innrømmet
Studentene ved Noroff hadde nylig hatt forelesning om trusler om massakrer på internett. Meldingen ble sendt etter at elevene hadde fått en skoleoppgave i tilknytning til forelesningen.

- Han innrømmer å ha sendt meldingen og så på dette som en spøk, sier politiet.

- Han forsto ikke alvoret før det var for sent, sier vennen, som ønsker å være anonym, til TV 2 Nyhetene.

Trusselen førte til at 1000 elever ved Glemmen skole ble evakuert torsdag. Mange opplevde situasjonen som skremmende.

Les: - Jeg skjelver fortsatt

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken