*Nettavisen* Nyheter.

Her ble hun holdt fanget

Foto: Paul Sakuma (AP)

I telt og skur i en bortgjemt bakgård fant politiet Jaycee (29), 18 år etter at hun ble bortført. Se bildene

28.08.09 20:33

I 18 år sto politiet i delstaten California uten spor etter Jaycee Lee Dugard som 11 år gammel ble bortført på vei til skolen i South Lake Tahoe, øst for San Francisco. Så fant de henne og to barn i en «bakgård bak bakgården» hos den tidligere straffedømte voldtektsmannen Phillip Garrido (58). Nå er han siktet for å ha bortført henne, holdt henne fanget og for gjentatte sexovergrep.

- Fikk barn med overgriper
Ifølge politiet er Garrido far til de to barna, nå 11 og 15 år gamle. De har aldri vært på skolen eller hos legen, men ble oppfostret i total isolasjon på eiendommen, 160 kilometer fra hjemstedet, melder Reuters. I bakgården var det telt, skur og et uthus.

Nå spør amerikanerne seg hvordan dette kunne pågå i så mange år uten at noen fattet mistanke. Naboer forteller at de hørte barnegråt fra bakgården, men ingen våget å undersøke. De forteller at de skygget unna mannen som utførte religiøse ritualer i hagen og hevdet han hadde funnet opp et apparat som kunne kontrollere lyder hjelp av tankene.

- Godt gjemt
På spørsmål fra reportere om hvordan Garridos tilsynsfører, som hadde besøkt 58-åringen, aldri hadde sett Jaycee eller den hemmelige bakgården, svarte politiet at den var godt gjemt bak et gjerde, en presenning og høy vegetasjon.

18 år etter kidnappingen fikk familien denne uken et gledelig gjensyn ble Jaycee, nå en kvinne på 29 år.

- Ser ung og sunn ut
- Hun ser veldig ung ut, og hun ser veldig sunn ut, forklarte Jaycee Lee Dugards stefar fredag om gjenforeningen.

Det var på tv-kanalen CBS fredag morgen at Carl Probyn fortalte om gjenforeningen, ifølge nyhetsbyrået AP. Han hadde torsdag kveld snakket med sin ekskone etter at hun møtte igjen datteren. Til stede var også de to barna som Jaycee fødte i fangenskapet.

Mann og kone pågrepet
Phillip Garrido er nå pågrepet og siktet for kidnapping og sexovergrep. Også hans 54 år gamle kone er pågrepet. Ifølge etterforskerne var hun med ham da Jaycee ble kidnappet ved South Lake Tahoe 10. juni 1991.

- Føler skyld
Stefaren beskrev gjenforeningen som lykkelig og fortalte at alle hadde det bra. Men Jaycee skal føle sterk skyldfølelse for det som har skjedd.

Det som overrasket mest, ifølge stefaren, var at Jaycee så ung ut, nesten som da hun ble bortført for 18 år siden, skriver AP.

Stefar ble mistenkt
Ekteskapet mellom Carl Probyn og Jaycees mor havarerte etter at datteren ble bortført. 11-åringen ble tvunget inn i en bil på vei til skolen. Det skjedde foran øynene på stefaren, som selv ble mistenkt i forsvinningssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag