RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ble hun kidnappet og så voldtatt

Langs denne veien i Vestby forteller kvinnen at hun ble kidnappet og senere voldtatt. Politiet vil svært gjerne har tips i saken, for det er foreløpig ikke mange konkrete fysiske spor som kan bidra til en løsning på mysteriet.
Langs denne veien i Vestby forteller kvinnen at hun ble kidnappet og senere voldtatt. Politiet vil svært gjerne har tips i saken, for det er foreløpig ikke mange konkrete fysiske spor som kan bidra til en løsning på mysteriet. Foto: Pål Brikt Olsen (Amta)
Kvinnen fra Vestby forteller den grusomme historien om hvordan hun ble kidnappet i Vestby og voldtatt i Moss.

Politiet står foreløpig uten spor og trenger publikums hjelp. Vestby-kvinnen forteller hvordan hun kom kjørende langs Garderveien, som begynner like sør for Vestby sentrum.

Rystende forklaring:

Kvinnens forklaring er like enkel som den er forferdelig:

Hun ser en person ligge i veikanten, og stopper. Når hun er ute av bilen kommer en annen person opp bak henne og stikker noe inn mot ryggen hennes.

Personen som lå på bakken er plutselig på beina, og kvinnen tvinges inn i sin egen bil. Hun må kjøre til Moss. Der tas hun med til et avsidesliggende sted, tvinges over i en varebil med mørke vinduer og blir voldtatt før hun dumpes på stedet.

Hun ringer straks politiet og blir snart tatt hånd om.

Dette skjedde for over en måned siden, men politiet har av etterforskningsmessige årsaker ønsket å holde en lav profil på deler av etterforskningen.

Bred etterforskning

– Vi etterforsker saken. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi fortsatt ikke å gå ut med detaljerte opplysninger.

– Hva med biologiske spor i kvinnens egen bil som de brukte på vei til Moss, Rikke Halgren i Follo politidistrikt?

– Det er gjort tekniske undersøkelser som vi fortsatt venter på resultatet av, sier hun til Amta.no.

Atle Hauge ved politikammeret i Moss forteller at saken først ble behandlet av politiet i Moss, men Follo overtok ansvaret fordi de kriminelle handlingene skal ha begynt i Follo, der offeret bor.

Brukte finlandshetter

Offeret har fortalt at gjerningsmennene snakket gebrokkent norsk og var litt mørke i huden. De er anslått til 170 og 180 centimeter høye. Begge brukte finlandshette.

– Det har vært ganske mange inne til avhør i denne saken, og vi har gjort alt vi kan for å finne ut av det hele. Vi har jobbet mye med saken, særlig innledningsvis. Men det har foreløpig vist seg umulig å løse den, sier Rikke Halgren

– Frykter dere at saken kan skape frykt for å hjelpe folk i nød langs veien?

–Vi håper ikke det skjer. Vi opplever det som trygt å ferdes i Follo, og oppfordrer folk til å hjelpe og varsle når andre trenger assistanse langs veiene, sier Rikke Halgren, som er leder for seksjonen for seksuallovbrudd og familievold i Follo.

– Hvis noen kjenner til et eller annet som kan være nyttig for politiet i denne saken, så ta kontakt med oss, sier Halgren.

Les flere saker hos Amta.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere