*Nettavisen* Nyheter.

Her ble idrettstoppen rundlurt av prostituert

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

Idrettstoppen ble rundlurt av prostituert - og reddet i siste sekund av politiet.

03.12.08 07:17

(iOslo.no) Det var torsdag den 23. oktober i år at idrettstoppen ble oppsøkt av en prostituert (22), og geleidet til kvinnens bolig ved Carl Berners plass.

Etter å ha vært på en pub i Oslo sentrum, endte han opp med å ta ut penger i en minibank på Carl Berner, med den prostituerte og hennes venninne som ivrige tilskuere. Men også politiet fulgte med denne kvelden.

Spanet
En spaningspatrulje fra Oslo-politiet STOP-gruppe observerte nemlig trekløveret fra en sivil politibil. Det skulle bli mannens redning.

Han tok ut 2000 kroner før han sammen med de to kvinnene gikk mot leiligheten til den prostituerte. Etter et drøyt kvarters spaning slo politimennene til, da de så en mann mistenkt for kortsvindel ta kontakt med den prostituertes venninne. Da hadde hun nettopp kommet ut fra den prostituertes leilighet.

Både mannen og venninnen ble pågrepet, og politiet tok med seg venninnen for å finne leiligheten den prostituerte og hennes kunde befant seg i.

Halvveis påkledt
Da politiet kom inn i leiligheten, fant de både den prostituerte og hennes kunde halvveis påkledt, ifølge dommen.

På det tidspunktet trodde idrettstoppen fortsatt at kortet lå i hans bukselomme. Politiet fant imidlertid kortet på den pågrepne venninnen.

«Retten finner bevist utover rimelig tvil at tiltalte har medvirket til at NN ble fratatt sitt bankkort og tilhørende PIN kode. Retten finner bevist at tiltalte fikk med seg PIN koden da hun lente seg over tiltalte idet han tok ut penger fra minibanken», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Grovt
Ifølge dommen har venninnen vært inne i leiligheten og tatt mannens kort, etter at han hadde tatt av seg buksen. Han var både beruset og opptatt med den prostituerte kvinnen da tyveriet skjedde.

Den prostituerte kvinnen forklarte selv at mannen hadde gitt henne kortet fordi han ikke hadde nok kontanter, men ble ikke trodd av retten.

Ifølge dommen må tyveriet anses som grovt, blant annet fordi det virker som den prostituerte kvinnen forsøkte på å utnytte at det ville vært ubehagelig for kunden å anmelde forholdet.

- Ferdig med saken
Kvinnen ble dømt til ubetinget fengsel i 30 dager.

- Jeg er ferdig med denne saken, sier idrettstoppen til iOslo.no. Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra Oslo politidistrikt i denne saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.