Gå til sidens hovedinnhold

Her ble liket funnet

Liket ble funnet bare noen hundre meter fra områder saumfart i Sigrid-saken.

SOLBRÅTAN (Nettavisen): Follo politidistrikt melder tirsdag at Oslo politidistrikt overtar etterforskningen av likfunnet i Oppegård kommune. Liket, som ennå ikke er identifisert, ble funnet i et skogholt ved Skiveien sør for Kolbotn.

På kartet under kan du se og lese hvor liket ble funnet og hvor frivillige har lett etter Sigrid. Like øst for funnstedet ligger Kolbotnvannet, der det er lett langs turveier rundt hele vannet. Vest for funnstedet ligger et annet turområde der frivillige også har lett.

Fra dør til dør
Politiet går tirsdag ettermiddag fra dør til dør i nærheten av funnstedet, melder Aftenposten. Ifølge avisa er det flere bedrifter i området som blir oppsøkt av sivilkledd politi.

- Det pågår en rundspørring med mannskaper fra Follo politidistrikt, bekrefter innsatsleder Pål Bjelland overfor avisa.

Det kan være overvåkingskameraer i området som har fanget opp ting som kan være av interesse i saken.

Hos en av bedriftene i nabolaget får Nettavisen opplyst at de ikke kan uttale seg til mediene i saken etter pålegg fra politiet.

Tirsdag morgen meldte Østlandets Blad at to menn mandag kveld skal ha blitt pågrepet i nærheten av funnstedet.

Politiet skal ha aksjonert mot et forretningslokale i umiddelbar nærhet av funnstedet mandag kveld. To menn skal sitte pågrepet etter aksjonen, ifølge avisa.

Politiet opplyste ifølge avisa at aksjonen ved 21.00-tiden mandag kveld var utløst av et annet oppdrag. Etter hva Østlandets Blad erfarer, skal det ha vært konkrete tips i Sigird-saken innkommet i Oslo som gjorde at bevæpnet politi aksjonerte.

Det skal være snakk om to menn, den ene 60-årene fra Follo-distriktet og den andre en Oslo-mann i slutten av 30-årene. De skal ha blitt pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt.

- Ingen kommentar
Politioverbetjent Svein Brage Husdal ved Follo politidistrikt sier dette til Nettavisen om pågripelsen:

- Det er Oslo politidistrikt som har overtatt denne saken. Jeg har ingen kommentar.

Taust fra Oslo-politiet
- Det vil ikke bli gitt informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde som ble funnet er identifisert, melder Oslo politidistrikt klokka 10.30.

Innsatsleder Pål Bjelland ved Follo politidistrikt møtte pressen ved sperringene ved funnstedet klokka 10.30, men henviste alle spørsmål om saken til Oslo politidistrikt.

Rundt klokka 12.45 kom det kriminalteknikere fra Oslo og begynte å undersøke en skråning som går ned i skogen ved et industrilokale i området, melder VG Nett.

Sigrids familie orientert
Familien til den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er orientert om funnet, opplyser familiens bistandsadvokat Harald Stabell til Dagbladet. Politiet vet fortsatt ikke om det er 16-åringen som er funnet, melder NTB.

Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt sier liket blir obdusert i morgentimene tirsdag.

- Vi utelukker ikke at det kan være savnede Sigrid Schjetne, sier Isaksen til NRK.

Det var natt til tirsdag Follo-politiet bekreftet funnet av en død person på Kolbotn i Oppegård kommune utenfor Oslo.

- Funnet i forbindelse med politioppdrag
- Vi kan bekrefte at det dreier seg om en død person, men kan ikke si noe nærmere om kjønn eller alder, uttalte Isaksen til NTB.

Funnet ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune. Politiet har så langt ikke sagt noe mer om omstendighetene rundt funnet.

Avlyste Sigrid-oppdatering
Ved 09.30-tiden meldte Follo politidistrikt altså at Oslo har tatt over etterforskningen av likfunnet på Kolbotn.

Oslo politidistrikt opplyste i en pressemelding tirsdag morgen at de avlyste den vanlige presseoppdateringen i Sigrid-saken klokka 09 og at de foreløpig ikke besvarer noen spørsmål om saken.

Follo-politiet orienterte straks kollegene i Oslo om funnet.

- Det er helt naturlig i forbindelse med Sigrid-saken som de har ansvaret for, uttalte politioverbetjent Isaksen til NTB.

- Vi regner med å ha svar fra obduksjonen i tidlig formiddag, i 10-11-tiden, sier Isaksen til NRK.

Follo politidistrikt meldte i en pressemelding ved 00.30-tiden tirsdag at et lik trolig var funnet på Kolbotn.

- I forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune ble politiet oppmerksomme på noe som kunne være et lik. Funnet ble gjort utendørs og i et skogsområdet tilknyttet Skiveien, het det i pressemeldingen.

Funnet ble gjort i et lite skogholt like sør for Kolbotn. Det går en tursti inn der liket ble funnet, men denne turstien er lite brukt. Turstien går inn fra Skiveien like sør for Shell-stasjonen på Solbråtan.

Har du bilder eller informasjon: Tips oss på vaktsjef@nettavisen.noeller send TIPS etterfulgt av meldingen til 2242.

Se funnstedet på interaktivt kart og flyfoto under:

HTML EMBED

Vis Likfunn Oppegård i et større kart