RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det 19 varmegrader

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Noen steder i landet preges fortsatt av vintervær, andre kan glede seg over utsikter til en vårlig påske med sommerlige temperaturer.

Meteorologene har mye vær på by på for påsken. Avhengig av hvor i landet du befinner deg, kan du akkurat nå oppleve alt fra vinter og snøvær til sol og varme fra skyfri himmel. Mandag er det snøvær og ganske vinterlig i Tromsø, disig og litt yr i Bergen og blå himmel og mange plussgrader i Oslo.

Sjekk ditt påskevær på Nettavisens værsider her

Og forskjellsbehandlingen fortsetter å prege været utover i påsken.

- Et lavtrykk som ligger øst for Grønland og oppover mot Svalbard har fronter som kommer inn og påvirker været i deler av Norge, forklarer meteorolog Stig Arild Fagerli i StormGeo til Nettavisen. For Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge gir dette en skiftende værtype med en del nedbør. Sør- og Østlandet kommer best ut.

Mye sol
Sørlandet og Østlandet får det beste været de neste tre til fire døgnene med mye sol, ifølge prognosene.

Det ventes noe nedbør på fredag, kanskje sent torsdag. Da legger høyttrykket seg mer sentralt over Skandinavia og vi får en øst- og sørøstlig vind, ifølge meteorologen.

- For selve påskehøytiden er vi litt usikre, og vi kan ikke gi noen garantier om pent vær på selve påskehelga, sier Fagerli. Makstemperaturene vil ligge over 15 grader. Værkartet for Oslo påskeaften viser 17 grader 2. påskedag 19 grader.

Nye fronter
For Vestlandet og oppover ventes det nye fronter inn sent tirsdag og deretter torsdag.

For Nord-Norge vil nedbørsmengdene avta etter hvert, men det er fortsatt snakk om en vinterlig værtype utover i påsken. En høytrykksrygg vil strekke seg oppover og gradvis bedre været noe. Finnmark vil bedre en bedring i været tirsdag, men det er forbigående. Allerede onsdag er det ventet en ny front inn.

Utover i uka ventes det fortsatt en del skyet vær i Nord-Norge, en sør og sørøstlig værtype og rundt null grader. Det meste landsdelen kan håpe på av plussgrader er opp mot fem grader på dagtid.

Midt-Norge får mye av det samme, en varierende værtype, ganske skyet, men ikke store nedbørsmengder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere