Her blir det best vær

VARMEST: Nord-Vestlandet får det beste været denne uken. Dette bildet er tatt på friluftsområdet Retiro i Molde, en fin sommerdag for noen år siden.

VARMEST: Nord-Vestlandet får det beste været denne uken. Dette bildet er tatt på friluftsområdet Retiro i Molde, en fin sommerdag for noen år siden. Foto: Herskedal, Kjell (NTB scanpix)

Nord-Vestlandet får det fineste været i landet

24.06.13 17:17

Denne uken er det Vestlandet som får best vær. Aller best vil det bli på Nord-Vestlandet nord for Bergen.

- Hvis det er en plass jeg skulle satset på i uka som kommer, så er det Nord-Vestlandet. Det ser ut til at de får det beste været denne uka. Men jeg ville passet meg for vind. Kanskje man skulle ta med seilbrettet, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

På Østlandet vil det være fint frem til slutten av onsdag. Etter det kan det komme en del nedbør. Men det kan bli fint igjen til helgen, sier Løvdahl.

Varmt i Øst-Finnmark
- Det er nok ikke langt unna sannheten å kunne konkludere med at det fineste været i helga har vært å finne i Øst-Finnmark.

Strålende sankthans
Nord-Norge hadde flott sommervært i helgen.

- Lørdag kunne de aller fleste av oss nyte godvær og temperaturer godt over 20 grader. Det var 24,3 grader i Kirkenes på det høyeste lørdag. Tilsvarende tall for Vadsø og Tana ble henholdsvis 21,8 og 22 grader, sier vakthavende meteorolog Ine-Therese Pedersen ved Værvarslinga for Nord-Norge til Finnmarken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Også Øst-Finnmark fikk smake sol og varme.
- Tallene jeg har her nå viser makstemperaturene som ble målt klokka 17 på sankthansaften (søndag). Vardø hadde 21,3 grader på det høyeste. Tana bru var varmest, med sine 22 grader, mens det var 20,9 i Båtsfjord og 21,8 i Vadsø, forteller Pedersen.

Været vil holde seg bra i nord en stund til.
- Mandag blir i store trekk som søndag, mens ukas fineste dag ser ut til å bli tirsdag, da også med temperaturer godt over 20 grader, sier Pedersen.

Væromslaget kommer antakeligvis onsdag. Kald havluft som kommer pressende inn tar makta fra varmlufta som har ligget som et lokk over fylket, lengst i øst den siste tida

- Dette vil føre med seg et temperaturfall. På dagtid vil temperaturen ligge fra 13 til 15 grader, mens kveldstempen vil ligge på rundt 10 grader. Så sammenlignet med den siste uka så skal det bli ganske så kjøligere, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.