RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det finest rakettvær

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nyttårsfest med regn i sør, fint i nord.

Stigende temperaturer over hele Sør-Norge fører til tåke og regn på nyttårsaften. De beste mulighetene til å se fyrverkeriet på nattehimmelen er etter forhåndsvarslene å dømme forbeholdt festivrige i Møre og Romsdal, Trøndelag og de tre nordligste fylkene.

– I sør ser det ut som nyttårsværet blir dårlig, og da særlig på Sørlandet og Vestlandet. De tre nordligste fylkene i tillegg til Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene får det beste været på nyttårsaften, sier Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

Rufsete vær
På Sørlandet går varselet ut på at et nedbørsområde vil nærme seg fra vest. For Agder-fylkene betyr det skyet tidlig på dagen lørdag og om kvelden nedbør i form av regn i ytre strøk. I indre og høyere strøk er det meldt snø. Om ettermiddagen og kvelden lørdag blir det en del vind, og vest for Lindesnes blir det liten kuling sent på nyttårskvelden.

I Telemark blir årets siste dag preget av skiftende bris og lettskyet vær, men heller ikke der slipper man unna nedbøren som kommer sent på kvelden.

I Oslo-området starter dagen fint, men om kvelden vil det skye til samtidig som det er meldt regnbyger.

Økende vind fra sørøst og kuling enkelte steder, er varselet for Vestlandet på nyttårsaften. Det blir regn langs kysten og snø i indre og høyere strøk.

Gode utsikter
I Møre og Romsdal og i Trøndelag er utsiktene gode for en kveld med fyrverkeri på nattehimmelen. Det er ikke ventet nedbør i de områdene. Temperaturen holder seg lav først på dagen, men tar seg noe opp utover kvelden.

Værutsiktene for Nordland og Troms er også gode. Det blir sørøstlig kuling enkelte steder, men like fullt lettskyet oppholdsvær. Temperaturene holder seg lave, ned mot minus 15 i indre Troms.

I Finnmark er det varslet kaldt vær i indre strøk, men bortsett fra det er det meldt oppholdsvær og pent i store deler av fylket. Langs kysten kan det riktignok bli kuling på utsatte steder sent lørdag kveld.

Fortsatt strømløst flere steder
Fortsatt må rundt 1.500 husstander klare seg uten strøm etter uværet den siste tida.

Ifølge Stryn energi er rundt 300 kunder uten strøm i flere områder, og alt tilgjengelig mannskap er i arbeid. Selskapet trenger flere ressurser fra andre selskaper for å unngå langvarige strømbrudd.

- Nå er det først og fremst spredte bygder som er strømløse. Hovedtyngden er i Stryn, men også husstander på Sunnmøre og enkelte på Østlandet er uten elektrisitet, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

De strømløse bli stadig færre, og ifølge Nilson vil mange få strømmen tilbake i løpet av torsdagen.

Energiselskapet Tussa på Sunnmøre har satt inn aggregater der det vil ta lengre tid å få reparert strømnettet.

Sogn og Fjordane Energi melder om rundt 20 abonnenter uten strøm, men sier de vil få tilbake strømmen i løpet av dagen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere