RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det flom til helgen

Foto: NVE
Sist oppdatert:
Norges vassdrags- og energidirektorat er ute og advarer.

Bor du i Vest-Agder, Rogaland, Hordaland eller Sogn og Fjordane?

Da har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) en advarsel til deg.

Det er varslet mildt vær og lokalt mye nedbør lørdag og søndag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser på grunn av tele i bakken og tette avløpsveier som følge av is og snø, lyder meldingen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

I perioden fra lørdag til mandag ventes det ifølge NVE lokalt mye nedbør i området fra Vest-Agder til Sogn og Fjordane. Nedbøren ventes å komme som regn i ytre og lavereliggende områder. Sammen med snøsmelting kan dette gi raskt økende vannføring i bekker og mindre vassdrag.

NVE forklarer at tidlig kulde kombinert med lite snø har ført til dypere tele i bakken enn vanlig. Regn i kombinasjon med snøsmelting vil føre til overflateavrenning mange steder. Det er fare for lokale oversvømmelser som følge av tele i bakken og is og snø som delvis tetter rør, sluk og andre avløpsveier. I enkelte vassdrag kan såkalt isoppstuving eller isgang medføre lokale oversvømmelser.

NVE oppfordrer folk til å sørge for at avløpsveier holdes åpne og fri for is og snø.

NVE poengterer at det er usikkerhet knyttet til både nedbørmengdene og temperatur. I indre og høyereliggende områder er det derfor usikkert om nedbøren kommer som regn eller snø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere