RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det garantert snø

Sist oppdatert:
Skisesongen trenger ikke å smelte bort, tross varmebølge over store deler av verden. Her er noen sikre alternativer for vinteren.

(SIDE2): Både her hjemme, sør i Europa og i Nord-Amerika finnes det skisteder som er sikrere mot høye temperaturer enn andre.

Høyere temperaturer
Et nytt sesongvarsel fra det amerikanske klimaforskningsinstituttet IRI – The International Resarch Institute for Climate and Society viser høyere temperaturer enn normalt på samtlige kontinenter.

Årsaken er trolig at atmosfæren er inne i en periode med rask oppvarming. Men fortvil ikke, for her finnes det antagelig mengder med snø:

Bjorli er kanskje det nærmeste man kommer et «snøhull» her i Norge. Alpinanlegget åpner nesten bestandig først av de norske.

Per dags dato ser det ganske grått ut for skientusiaster her hjemme, men på skisenteret på Bjorlifjellet har man i alle fall en åpen heis for voksne, en nedfart og en åpen heis for barn. De med langrennsski kan også glede seg over litt snø.

Narvik ligger såpass langt nord at det blir alltids litt vinter i skianlegget. Anlegget skal etter planen åpne 2. desember og forholdene kan bli veldig bra utover vinteren. Nærheten til havet gjør bakkene til et spektakulært skue og mulighetene er mange om man vil prøve sine ferdigheter utenfor de preparerte løypene.

Lyngen kan ikke by på effektive heiser, men området er Norges vakreste. Særlig om vinteren og særlig for alpinister som er villig til å ta den lange veien opp med feller under skiene.

For de som vil prøve seg på noe helt spesielt i vinter er Svalbard et ypperlig område. Her er dagene korte, men noen svinger kan det bli med hjelp av en snøscooter og en dyktig guide.

Svingende alpeferie
Artikkelen «Få sving på Alpene nå» er et godt utgangspunkt for de som allerede har bestilt tur til en Europeisk destinasjon. Lei bil eller ta toget til et alpinanlegg som er bygd opp rundt en bre. Her er det ofte skiføre året rundt, og selv om det blir litt mildt på vinteren så holder snøen seg brukbart her.

Mölltaler Gletscher, Hintertuxer Gletscher, Kitzsteinhorn, Stubaier Gletscher og Pitztaler Gletscher var plassene vi tok med tidligere i høst.

Ta turen til Alta
Også i USA og i Canada er den viktigste delen av ski- eller snøbrettferien snøforholdene. Ifølge NBC, i samarbeid med nettstedet SkiSnowboard.com, er det fem sikre destinasjoner å prøve seg på:

Når stormene herjer over alpinanleggene i Alta og Snowbird i staten Utah legger det seg ekstra mye snø i disse fjellområdene. Her kan man oppleve å få mengder med tørr puddersnø allerede i desember.

Wyoming kan også vise til tidlig snøfall i Jackson Hole og Grand Targhee. Sånn har det vært de siste 25 årene og for skifolket gir det gode viberasjoner.

Steamboat er kanskje ikke så velkjent, men ligger like fullt i et av Colorados mest nedsnødde hjørner.

Opp i høyden
Whistler og Blackcomb i kanadiske British Columbia kan oppleve regn, men da bare i de lavere delene av de enrome anleggene. Ta heisen opp i høyden, hvor det ligger mengder med snø og solen gjerne skinner.

Selv i California finnes det snø når lavtrykkene ligger faretruende nære. Oppe i Mammoth Mountain er det steder hvor snøen aldri smelter. Anlegget holder gjerne åpent til etter feiringen 4. juli.

Hold deg oppdatert gjennom snørapporten fra Skiinfo og på Ski Bonk kan du se hvilke anlegg som holder åpnet.

Les også:

Få sving på Alpene nå

Lavpris eller charter?

Disse flyr skiene dine gratis

Oppsving for alpinreiser

Norwegian på Alpe-tur

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere