RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hannah K. Johansen (6) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Øst- og Sørlandet får det beste påskeværet i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Hannah K. Johansen (6) koser seg med appelsin på påskeskitur i solfylte Eggedalsfjellene i Buskerud tirsdag. Øst- og Sørlandet får det beste påskeværet i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen

Her blir det knallvær i påska

Sist oppdatert:
Store deler av landet kan kose seg i solveggen.

Det ser ut til at vi kan se frem til både sol og opphold i store deler av landet i påsken. Best blir det på Sørlandet og Østlandet.
Her melder Meteorologisk Institutt om lange perioder med sol.

- De første dagene blir det litt vind fra nordvest, spesielt på sørlandskysten. Så blir det roligere værforhold, og til helgen ser det veldig bra ut, sier Eldbjørg Moxnes, statsmeteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Nettavisen. 

Også i fjellområdene i Sør-Norge meldes det om sol, og aller finest blir det sør for Stadt og Dovre. Mandag blir det derimot et mer variert skydekke, og det ser ut til at vinden vil dreie mot sørvest. 

Sol i vest

Skal du feire påske på Vestlandet blir været litt mer vekslende, men også her vil påskesola titte frem. Bygene er ventet å fortsette ut onsdagen, men torsdag, fredag og lørdag melder Moxnes om pent vær.
Søndag og mandag kan du derimot få bruk for paraplyen igjen.

Også i Møre og Romsdal og Trøndelag må man belage seg på regnbyger torsdag, og kanskje også fredag. Lørdag blir det derimot oppholdsvær og perioder med sol, før det blir utrygt for regn igjen på søndag.

Slik blir været store deler av påsken.

Uendrede temperaturer

I Nordland og Troms blir det også byger torsdag, men så titter sola frem.

- Utover fredag og lørdag, og dels på søndag ser det ganske bra ut. Da blir det rolig vind og lengre perioder med sol. Men mandag kan det komme litt regn, sier Moxnes.

Finnmarkingene går påsken i møte med mindre nedbør, men med vekslende skydekke frem til søndag og sol innimellom.

Temperaturene vil holde seg så godt som uendret i hele landet, frem til søndag kveld og mandag.

- Da stiger temperaturen de fleste steder i landet. Ellers er det meldt plussgrader de fleste steder i lavlandet på dagtid og minusgrader på kveldstid, så det ser ut til at det blir godt skivær i fjellet, sier Moxnes. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere