*Nettavisen* Nyheter.

Her blir det regn i morgen

Foto: (Scanpix)

I store deler av landet blir det kaldt, vått og grått.

16.05.11 19:46

17. mai nærmer seg med stormskritt og for store deler av landet er ikke meteorologens værvarsel lystig lesing. Det blir grått og temperaturen vil også være lave.

I Nordland vil man få gløtt av sol, med enkelte regnbyger over landsdelen. Temperaturene her vil stige til 10 grader på dagtid, men det kommer ikke noe høyere.

Dårligere vær får Troms.

- Det blir nokså skyet og litt regn. Det kommer mest nedbør i indre strøk og ikke fullt så mye i ytre strøk. Det vil blåse opp i stiv kuling i kystområdene. Temperaturene vil holde seg i underkant av 10 grader. Det vil kanskje komme opp mot 10 millimeter regn på indre strøk, mens i ytre vil man få ned mot fem millimeter.

Finnmarkingene får det dårligste været i landet.

- Her vil man få kuling fra nordøst og regn. Det kommer mest nedbør på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark. Her kan det komme 15 millimeter på Finnmarksvidda, noe som er mye her. Det blir lave temperaturer med to til fem varmegrader og nedbøren kan komme som sludd i høyereliggende områder.

Sjekk 17. mai-været der du bor her!

- Bare å kle på seg
Regnværet som passerer Sørlandet natt til nasjonaldagen treffer Østlandet 17. mai morgen. Dagen her begynner ganske grått.

- Her er det bare å kle på seg. Når togene går på formiddagen blir det nok ikke mer enn 10 grader. Det vil komme inn enkelte regnbyger på formiddagen, men utover ettermiddagen kan det lette. Likevel er luftmassene såpass ustabile at regnbyger kan forekomme også utover ettermiddagen. På kvelden klarner det opp igjen her, sier meteorologen.

Mye av det samme været er ventet på Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag, men her kan solen titte fram av og til.

Oslo: To til tre millimeter nedbør. Mest nedbør første del av dagen.

Bergen: Bygevær, Mer nedbør enn Stavanger. Antall millimeter usikkert.

Kristiansand: Ingen nedbør, lettskyet pent vær.

Stavanger: Bygevær, men litt mer sol enn Bergen. Antall millimeter usikkert.

Trondheim: Bygevær, ustabile luftmasser. Solen kan titte fram også her.

Tromsø: 0,3 til 0,5 millimeter nedbør, skyet vær.

Tallene kommer fra Meteorologisk institutt.

- Det blir regnbyger, men litt gløtt av sol innimellom. Man må forvente enkelte regnbyger. Om kvelden kommer det inn en høytrykksrygg og da blir det oppholdsvær. Temperaturene her blir likevel kjølige med mellom ni og 11 grader på dagtid. Morgentemperaturen vil være lavere, sier Hansen.

Best i sør
- Sørlandet ser ut til å få det beste været. De vil få enkelte regnbyger i natt, men fram mot morgenen sprekker det opp og gir oppholdsvær i morgen, men det vil blåse opp i liten kuling, sier vakthavende meteorolog ved StormGeo Roar Inge Hansen til Nettavisen.

Ved Lindesnes kan det blåse opp i stiv kuling.

- På Sørlandet kan temperaturen stige opp til 14 grader midt på dagen, men det blir kjøligere på morgenen, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.