*Nettavisen* Nyheter.

Her blir det strålende sol og 20 grader

Foto: (Scanpix)

Sjekk om du må smøre deg med solkrem eller tålmodighet.

19.06.12 14:30

Vi nærmer oss juli, men mange nordmenn venter fortsatt på sol, sommervarme og badevær.

Skal vi tro vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, vil store deler av Østlandet stikke av med det beste været de neste dagene. Det blir temperaturer opp mot 20 grader, mens nordlendingene derimot, vil oppleve store nedbørsmengder frem til fredag. Den som ler sist, ler likevel best. Til helgen er det spådd knallvær i Nord-Norge og regn på Østlandet.

- Det kommer til å bli fint vær i hele landet i løpet av uken, men på forskjellige dager. Mens Sør- og Østlendingene kan nyte solen fra tirsdag til torsdag, vil store deler av Nord-Norge få fint vær og temperaturer opp mot 20 grader i helgen, sier Bentsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Sjekk været der du bor

Våte trøndere
Dårligst vær vil det bli i Trøndelag. OBS-varsel er sendt ut og regnet skal hølje ned flere dager i strekk. Det er spådd cirka 30 mm nedbør i løpet av de 24 neste timene, ifølge Meteorologisk institutt.

- Det kommer til å bli mest regn i Trøndelag. Her er det meldt lokalt store nedbørsmengder mandag, tirsdag og onsdag. Men på torsdag og fredag skal det snu og bli opphold. Lørdag starter med oppholdsvær i Trøndelag, men når en kommer mot Hedmark er det en del regnbyger og bygevær, sier Bentsen

Hun anbefaler derfor de nesten 9000 syklistene som skal sykle styrkeprøven fra Trondheim til Oslo i helgen å pakke med seg regntøy i sekken.

Send oss dine værbilder

En regnfri dag
På Vestlandet er det kun spådd en fin dag i løpet av uken, torsdag.

- På torsdag kommer et høytrykk forbi og da blir det bra vær, men på fredag er lavtrykkene tilbake igjen. Likevel vil det være muligheter for at solen titter frem mellom bygene, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.