RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir det VM, storskjerm og servering

Hard Rock Cafe Martina Bergström
Hard Rock Cafe Martina Bergström Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Svenske Martina har tatt på seg norskelua og er klar til VM. Mange utesteder åpner tidlig og tilbyr storskjerm og servering under VM. Sjekk hvilke her.

UTELIVET I OSLO (Nettavisen): Nettavisen har testet utestedene i Oslo som viser VM på storskjerm i de kommende dagene. Selv om mange skal i Kollen, og enda fler benke seg foran tv-skjermen i hjemmesofaen, så satser flere usteder på storskjerm og servering i de neste dagene.

Nederst i saken kan du se kart over utestedene omtalt.

Et av de stedene er Hard Rock Café i Oslo. Her har de full «lørdagsbemanning» gjennom hele VM.

- Detta blir jätteroligt. Vi glädjer oss, sier Martina Bergström på en blanding av norsk og svensk. Selv om den svenske jenta knapt vet hvem Markus Hellner er, så gleder hun seg til VM selv om hun må gå med norsk lue hvis svenskene vinner.

I smørøyet
Baren, cafeen og spisestedet holder til på Karl Johan rett ved siden av Universitetsplassen der prisutdelingen skal foregå. På andre siden av gata har store isskulpturer og en haug med boder reist seg i Spikersuppa. Serveringsstedet ligger mitt i smørøyet.

Her inne blir det flere storskjermer både i første og andre etasje. Dørene åpner klokken 11 og på ettermiddagene mens prisutdelingen foregår noen hundre meter unna, blir det afterski i lokalet.

Skal du besøke Hard Rock Cafe under VM kan du regne med at du ikke blir alene. Her er prisene også stive hvis du skal ha en matbit. Hamburgeren koster 189 kroner og 0,4 liter øl går for 65 kroner.

Et annet alternativ er den tradisjonelle sportsbaren Andys pub på andre siden av Spikersuppa. Utestedet har i årevis vist fotballkamper for gjestene. Under VM åpner dørene 12 og de fleste øvelsene står på programmet.

Her er VM-programmet med oversikt over når øvelsene går.

Norsk VM-meny
Det samme gjelder på Da Vinci sportsbar i Mona Lisa huset i Grensen. Her har de storskjermer inne og ute. Har du lyst på en matbit til 15 kilometeren kan dette være et godt alternativ. Her får du god pizza til 70 kroner, og hvis du ennå røyker så har Da Vinci 50 uteplasser med bord, stoler, stråleovner og storskjerm. Restauranthuset satser stort på VM og har lagt opp en egen VM-meny med norsk sjømat og andre spesialiteter. Menyen kommer i rødt, hvitt og blått, men prisene her er altså godt over 70 kroner.

Vil du ha det litt roligere kan Paddys Irish pub være stedet. Lokalisert rett ved Nationaltheatret t-banestasjon har den lille brune puben utsikt til begivenhetene på Universitetsplassen. I den lille puben er det to skjermer en halvliterpris på 65 kroner.

Den beste comforten får du trolig på Scotsman nedenfor Kirkerista på Karl Johan. Den gamle brune puben er et stamsted for mange. Her har de chesterfield sofaer og storskjermer i tre etasjer. Sjansen for å kunne breie seg med god plass er mye større enn på hippe Hard Rock.

Ubrunt
Ønsker du det rolig og ikke så brunt, kan Tempest i Tordenskioldsgate være et godt alternativ. Utestedet åpner dørene klokken 11. Også utenfor sentrumskjernen er det serveringssteder som vil sende VM på storskjerm. Mange av de tradisjonelle fotballpubene viser ski når det ikke går krasjer med fotballkampene, og det gjør svært få øvelser. Problemet er at mange av disse stedene ikke åpner dørene før på ettermiddagen og da er mange av VM-øvelsene ferdige. Vi har derfor ikke fokusert på disse.

Har du planer om å reise opp i Kollen og teste ut gratisplassene kan du lese denne artikkelen: Her er de beste gratisplassene under VM

Nedenfor er kartoversikt over utestedene med VM på storskjerm som er omtalt i denne artikkelen.


View VM, storskjerm og servering in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere