RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir du helt Lost

Sist oppdatert:
Med fare for at du sier opp jobben og stikker av, her er uansett de beste øyene å nyte et roligere liv på.

(SIDE2): Serien «Lost» på TVNorge er kanskje et mareritt, men for de aller fleste er øylivet synonymt med paradis. Magasinet Islands bør ha den rette ekspertisen til å plukke ut de beste øyene for de som vil leve litt lengre. Lykke er man aldri garantert, men her har du de seks beste plassene å forlenge livet.

I tilfelle det ikke skulle være noe liv etter døden, så bør kanskje en av disse destinasjonene prøves ut.

Okinawa, Japan
På denne øya lever de gjerne litt lengre enn andre plasser i verden. Av 100.000 innbyggere, er det 50 som lever til de er 100 år. Det høres kanskje ikke så mye ut, men noen faktorer spiller selvsagt inn. Rundt øygruppen Ryukyu er klimaet behagelig året rundt og blomsterprakten enorm. På de sørlige øyene er det hvite strender å benytte seg av, og ellers har folk her et godt forhold både til mat, drikke og musikk.

New Zealand
Selv etter at hele landet ble verdenskjent som vakre kulisser til filmtrilogien «Ringenes herre», er dette nesten å regne som ungdomskilden. Jordas energi er særlig tilstede i området rundt Rotorua på Nordøya. Geotermiske kilder, gjørmebad og vannfall som holder en temperatur på 40 grader celsius, gjør godt for både kropp og sjel.

Moorea, Tahiti
På trær, busker og planter vokser det masser av gigantiske og sunne ting. Moorea er kjent for sin ananas, papaya, vaniljestenger og brødfrukt, men det er særlig den næringsrike noniplanten som kan få livet til å blomstre på denne øya. Her i Norge kan vi spise kapsler fra denne frukten, men på øya er det bare å plukke frukten selv. I tillegg har øya flotte strender og frodig natur.

Biminiøyene, Bahamas
I disse fantastiske omgivelsene skal det finnes en mystisk ungdomskilde. Hvor den egentlig ligger er noe uklart, men området innbyr til en evig søken etter et lengre liv. Det finnes en fontene med vann fra en ferskvannskilde på sørøya, men lengre øst finnes det øyer med kilder som inneholder naturlige mengder med svovel og litium. Forfatteren Hemingway fant interesse for denne mystikken, og en hel verden er fortsatt ganske fascinert.

Caymanøyene
I 2006 viste en undersøkelse at gjennomsnittlig levealder på disse øyene var 80,07 år. Her vil også «sparepengene» dine ha det godt. Det er bare å velge blant en av de 259 bankene som finnes på hovedøya. Her er det også over 11 kilometer med strand å kose seg med.

Sardinia, Italia
I tillegg til å være en vakker øy, kan Sardinia friste med italiensk vin og god olivenolje. Her bor fem av de 40 eldste menneskene i verden, og landsbyen Orroli er et perfekt stoppested, mener magasinet. Dette er for mange Middelhavet på sitt beste, men øya har også innsjøer, furuskog og fjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere