RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir du slått ned

Sist oppdatert:
- Hvis du vil unngå vold, holder du deg unna disse stedene til bestemte tider, sier Oslo-politiet.

(iOslo.no) Dette kartet, som iOslo.no har fått eksklusivt fra Sentrum politistasjon, viser hvor i Sentrum politikrets voldshendelsene skjer. Og kartet viser en klar trend.

Utesteder
- Det er veldig mye vold knyttet til store utesteder, og berusede personer er svært delaktige, sier fungerende politisjef John Finsberg ved Sentrum politistasjon.

Karl Johans gate, Rosenkrantz gate og St. Olavsgate er de tre gatene som peker seg sterkest ut på kartet, og det er også her det finnes flere utesteder tett inntil hverandre.

Tolv timer - 51 prosent
Hele 74 prosent av de anmeldte sakene fant sted mellom 23.00 og 05.00. Verst er selvfølgelig helgen. Halvparten av alle de anmeldte sakene i Sentrum skjedde i dette tidsrommet natt til lørdag og natt til søndag, en tidsperiode på til sammen tolv timer.

Finsberg sier at hvis man er bevisst på å unngå vold, holder man seg unna disse gatene på de gitte tidspunktene.

- Vi vet at noen drar på byen for å bråke. Det er en del tilfeller med helt uprovosert vold, og sjansen for å bli utsatt for vold øker hvis du er på disse stedene i dette tidsrommet, sier Finsberg.

Totalt ble det anmeldt 724 tilfeller av fysisk vold i sentrum politikrets i 2007. Politikretsen innebefatter størstedelen av Oslo sentrum, men ikke området rundt Oslo S og bortover mot Grønland. Finsberg mener likevel at flesteparten av voldshandlingene skjer i hans krets.

Gjengangere
Christina Hofseth ved Etterretning- og analyseavdelingen ved Sentrum politistasjon, som har utarbeidet kartet, forteller imidlertid at det er mange gjengangere i voldsepisodene.

- Ca. halvparten av de registrerte gjerningspersonene i voldshandlinger i fjor høst, hadde hatt samme rolle tidligere. Vi vet også at mange gjengangere dukker opp som både gjerningsperson en natt og fornærmet en annen, sier hun til iOslo.no.

Finsberg forteller at det ofte er vanskelig å oppklare slike voldssaker, fordi ofrenes og vitnenes promille ofte gjør beskrivelsene betraktelig dårligere.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere