Her blir helgeværet veldig vått

MYE REGN: Vestlendingene kan vente seg mye nedbør til helgen.

MYE REGN: Vestlendingene kan vente seg mye nedbør til helgen. Foto: twitter.com/meteorologene

Vestlendingene får belage seg på hente frem paraplyen og gummistøvlene. Det er også sendt ut farevarsel.

12.10.18 11:05

På torsdag ble det satt flere varmerekorder på Vestlandet. Blant annet ble det målt utrolige 23,8 grader i Bergen. Men gleden blir kortvarig for bergenserne og resten av landsdelen. Det er ventet opp mot 100 mm nedbør på Vestlandet i løpet av lørdagen, og nedbøren vil fortsette i store mengder ut helgen.

–Det blir nok en gang vått på Vestlandet i helgen. Vi har derfor sendt ut farevarsel på gult nivå, skriver Meteorologisk institutt i en Twitter-melding.

Sterk vind

Ikke bare blir det vått, men skal du oppholde deg ute bør du også ha på deg en vindtett jakke. I perioder blir det vind med sterk kuling flere steder på Vestlandet, men også i fjellområdene i Sør-Norge.


Ellers i landet blir ikke nedbøren like høy, og det er bare å glede seg til en helg med behagelige temperaturer.

– Det blir perioder med regn, men også lengre perioder med opphold i Nord-Norge. Både i Nordland og Troms kan det bli opp mot 15 grader. I Finnmark blir det litt kjøligere, men det kan bli opp ti grader. I Trøndelag blir det også noe nedbør i perioder, men her kan det bli over 15 grader flere steder, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen.

- Gode temperaturer

Østafjells er det også fine temperaturer å se frem til. Det blir noe skyet, med fare for lokal tåke på formiddagen i helgen, men høstjakken kan nesten droppes.

– Selv om det blir stort sett skyet får vi gode temperaturer. Vi ser at det kan bli 17-18 grader, lørdag og søndag, forteller statsmeteorologen.

HELGEVÆRET: Slik vil helgen se ut på utvalgte steder fra nord til sør. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr.no)
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.