RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir helgeværet veldig vått


MYE REGN: Vestlendingene kan vente seg mye nedbør til helgen.
MYE REGN: Vestlendingene kan vente seg mye nedbør til helgen. Foto: twitter.com/meteorologene
Sist oppdatert:
Vestlendingene får belage seg på hente frem paraplyen og gummistøvlene. Det er også sendt ut farevarsel.

På torsdag ble det satt flere varmerekorder på Vestlandet. Blant annet ble det målt utrolige 23,8 grader i Bergen. Men gleden blir kortvarig for bergenserne og resten av landsdelen. Det er ventet opp mot 100 mm nedbør på Vestlandet i løpet av lørdagen, og nedbøren vil fortsette i store mengder ut helgen.

–Det blir nok en gang vått på Vestlandet i helgen. Vi har derfor sendt ut farevarsel på gult nivå, skriver Meteorologisk institutt i en Twitter-melding.

Sterk vind

Ikke bare blir det vått, men skal du oppholde deg ute bør du også ha på deg en vindtett jakke. I perioder blir det vind med sterk kuling flere steder på Vestlandet, men også i fjellområdene i Sør-Norge.


Ellers i landet blir ikke nedbøren like høy, og det er bare å glede seg til en helg med behagelige temperaturer. 

– Det blir perioder med regn, men også lengre perioder med opphold i Nord-Norge. Både i Nordland og Troms kan det bli opp mot 15 grader. I Finnmark blir det litt kjøligere, men det kan bli opp ti grader. I Trøndelag blir det også noe nedbør i perioder, men her kan det bli over 15 grader flere steder, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen.

- Gode temperaturer

Østafjells er det også fine temperaturer å se frem til. Det blir noe skyet, med fare for lokal tåke på formiddagen i helgen, men høstjakken kan nesten droppes.

– Selv om det blir stort sett skyet får vi gode temperaturer. Vi ser at det kan bli 17-18 grader, lørdag og søndag, forteller statsmeteorologen.

HELGEVÆRET: Slik vil helgen se ut på utvalgte steder fra nord til sør.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere