RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRUET MED TANG: Her gir kvinnen fra seg mobilen og lommeboken sin etter at mannen truet henne med det hun oppfattet som en kniv. Foto: Politiet
TRUET MED TANG: Her gir kvinnen fra seg mobilen og lommeboken sin etter at mannen truet henne med det hun oppfattet som en kniv. Foto: Politiet

Her blir hun ranet

Sist oppdatert:
Truet med å kutte henne opp.

Disse bildene fra politiet viser hvordan 27-åringen grytidlig en tirsdags morgen ranet en kvinne, og forsøkte å rane en mann som gikk forbi ham på Grønland t-banestasjon.

Først holdt mannen en tang opp mot en forbipasserende kvinne og sa at han skulle kutte henne opp om hun ikke ga ham lommeboken og mobilen sin.

Kort tid senere forsøkte han på samme måte å rane en tilfeldig forbipasserende mann, men mislyktes da mannen bare gikk videre.

T-BANEN: Ranet skjedde en tidlig morgen på Grønland t-banestasjon. Foto: Politiet


Tilstobegge tilfellene

I retten tilsto han begge forholdene.

Påtalemyndighetens forslag til straff var ett år ubetinget fengsel og 20.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Retten mente derimot at forslaget er for strengt. De sammenlignet med en dom fra en lignende sak for å finne en passende straffeutmåling.

-I herværende sak legger retten til grunn at ranet og ransforsøket er utført med tang og uten vold eller frihetsberøvelse. Retten viser til at ransforsøket ikke ble fullbyrdet fordi fornærmede gikk fra stede

Retten påpeker også at ranet tok kortere tid enn i saken de sammenlignet med, og at det dermed var mindre belastende for ofrene.

GIKK VIDERE: Også denne mannen forsøkte 27-åringen å rane, men da mannen bare gikk fra stedet ga han opp. Foto: Politiet


Vektlegger kvinnens opplevelse

Ett år i fengsel ligger straffenivået i utgangspunktet på, mener retten. Men at tiltalte kom med en uforbeholden tilståelse, noe som har en prosessøkonomisk betydning, legges det vekt på i formildende retning.

Samtidig legges det vekt på at fornærmedes opplevelse av situasjonen. Hun oppfattet at tiltalte hadde en kniv i hånden og truet med å kutte henne.

Retten endte på at mannen dømmes til 10 måneder i fengsel, og til å betale 15.000 kroner i erstatning til kvinnen han ranet.

DØMT: Ti måneder i fengsel og 15.000 kroner i bot til kvinnen, ble ransmannen dømt til. Foto: Politiet

TILSTO: Da han møtte i retten erkjente han både ranet og ransforsøket på t-banestasjonen. Foto: Politiet


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere