RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir kometen «spist» av solen

Foto: NASA/SOHO
Sist oppdatert:
NASA fanget opp unike bilder. Se video.

En komet ble fanget opp av den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA idet den nærmer seg solen. Men kometen klarte ikke å unnslippe solens enorme gravitasjonskrefter.

Det var romfartsorganisasjonens SOHO-satellitt som fanget opp de unike bildene, som har gått som en farsott på YouTube.

Stammer fra en større komet
Kometen er trolig fragmenter fra en enda større komet, Heinrich Kreutz, som smuldret opp i flere deler for flere hundre år siden. Kometen er oppkalt etter astronomen Heinrich Kreutz, melder Daily Mail.

En talsmann for SOHO-prosjektet sier de klarte å fange opp bildene ved å bruke en Koronagraf, som blokkerer solens blendende lys i et bilde.

Dette gjør det mulig å fange opp aktivitet rundt solen, deriblant kometer som går i bane rundt stjernen.

Kunstig solformørkelse
Teknikken skaper en form for kunstig solformørkelse som gjør aktiviteten rundt solen synlig for det blotte øyet. Flere hundre såkalte Kreutz -kometer er blitt oppdaget av SOHO-satellitten siden 1995.

Ingen av kometene som har gått i bane rundt solen har unnsluppet gravitasjonskreftene. Eksperter hevder flere Kreutz -kometer vil nærme seg solen i løpet av det kommende tiåret, og dermed gi entusiaster nye unike bilder.

Se video.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere