RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir Rosita (43) skamslått

Foto: Finnmarken (Privat/Rosita Ramoskiene)
Sist oppdatert:
Knipset bilder rett før hun ble angrepet med jernstang av maskerte menn.

Litauiske Rosita Ramoskiene (43) forteller til Finnmarken at hun i forrige uke ble overfalt i sitt eget hjem i Båtsfjord.

Maskerte gjerningsmenn skal ha tatt seg inn i leiligheten hennes og banket henne opp med jernstenger.

- Det må ha vært nøye planlagt. De hadde lommelykter og ødela først sikringsskapet for å mørklegge leiligheten, før de gikk til angrep, sier Rosita til Finnmarken.

Fotograferte innbrudd

Rosita er i dag synlig forslått etter overfallet. Hun har blåmerker og skader både i ansiktet og på venstre arm. Mannen hennes og en venn av familien som var til stede i leiligheten, rakk ikke å komme henne til unnsetning før gjerningsmennene forsvant, forteller hun.

- Det gikk så fort. Jeg hørte bilen da den kom, og så den fra et vindu i andre etasje. Jeg skjønte med engang at noe var galt og begynte å fotografere for å sikre bevis. Bare sekunder etterpå gikk strømmen, så jeg gikk ut i gangen for å se hva som var på ferde. Der overrasket jeg mennene mens de rev ut sikringer fra sikringsskapet, sier hun.

I trappen ute i gangen skal en av mennene ha slått henne flere ganger med to jernstenger, før han og to andre menn stakk av gårde i en varebil.

- De prøvde å ta kameraet fra meg da de dro, men jeg tviholdt på det, sier Rosita,

Omfattende billedserie

Rosita rakk å ta flere bilder, og Finnmarken har fått tilgang til en omfattende billedserie fra hendelsen. Flere bilder viser blant annet varebilen som gjerningsmennene skal ha brukt. Bilen er registrert på et Båtsfjord-firma.

Daglig leder av selskapet sier til Finnmarken at bilen disponeres av flere ansatte, som også kan ha lånt den videre, men han utelukker at den litauiske familien selv kan ha brukt bilen til å iscenesette bildene.

- Det kan jeg ikke tenke meg, sier han.

Se hele den utrolige billedserien nederst i saken!

Trusler
Familien mener selv de vet hvem som står bak. De har i lang tid vært i konflikt med personer i Båtsfjord, blant annet om økonomiske forhold knyttet til leiligheten som familien leier.

- Angrepet må ha vært gjennomført av noen med god kjennskap til leiligheten. De tok seg inn med nøkkel og visste nøyaktig hvor sikringsskapet sto, sier Rosita.

Hun sier at familien nå vil flytte fra Båtsfjord.

- Jeg er livredd, jeg og flere i familien frykter for våre liv, sier hun til Finnmarken.

- Disse menneskene har truet oss flere ganger, sier Rositas sønn, Robertas Ramoska.

Politiet i Båtsfjord vil ikke kommentere konflikten, men sier de har kjennskap til den litauiske familien fra før hendelsen fant sted.

Trakassert
Ingen av de påståtte gjerningsmennene som familien navngir, ønsker å kommentere saken.

Mannen som pekes ut som hovedmann, nekter enhver kjennskap til hendelsen, men medgir at han er i konflikt med familien.

På sin åpne Facebook-profil har han skrevet: «Det er en del utlendinger i båtsfjord som er sur på meg, det forstår jeg. Jeg presiserer at det er kun en familie fra litauen som burde vert jaget. kjenner mange fra litauen de er greie folk. Men de blir også trakassert av denne familien». Dette skrev han to dager etter angrepet skal ha funnet sted.

- Men det gjelder andre ting. Jeg har ingenting å gjøre med den hendelsen du forteller om nå, sier han til Finnmarken.

Under etterforskning
Politiet i Øst-Finnmark opplyser at de sitter på billedmateriale knyttet til hendelsen, og sier at de ser på saken som svært alvorlig.

- Men den har flere sider. Vi har mottatt både anmeldelse og motanmeldelse knyttet til forholdet. Disse anmeldelsene etterforskes nå rutinemessig, og parter på begge sider er avhørt, uten at vi har konkludert den ene eller andre veien, sier politijurist Johan Eggen i Østfinnmark politidistrikt.

Se hele den utrolige billedserien i Finnmarken her

Les flere saker i Finnmarken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere