*Nettavisen* Nyheter.

Her bodde 37-åringen i en campingvogn

Foto: Meek, Tore (NTB scanpix)

Inne i dette lagerbygget, fem minutter unna der Sigrid forsvant, har 37-åringen bodd i en campingvogn.

06.09.12 18:51

- Inne i dette lagerlokalet står campingvognen til 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne. Mannen skal ha bodd i denne vognen i lengre tid. Politiet foretar nå undersøkelser inne i det falleferdige huset, opplyser Scanpix/NTB.

Det gamle pallelageret på Bryn ligger to kilometer fra Kanvasbarnehagen der mobilen, skoen og sokken til Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet natt til 5. august.

Lagerlokalet på Bryn ble brukt av 64-åringen til å lagre biler. Nå viser det seg altså at 37-åringens campingvogn også har stått her, og at han har bodd der i perioder. Kriminaltekniker jobber på torsdag i lokalet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Meek, Tore (NTB scanpix)

37-åringen og en 64-åring er siktet for drap eller medvirkning til forsettelig drap etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) fra Østensjø i Oslo tirsdag ble funnet drept i et skogholt i Oppegård kommune i Akershus. Sigrid ble funnet klokken 21 på kvelden etter at de to mennene to timer tidligere hadde blitt pågrepet i et verkstedlokale noen meter unna.

Mannen, og hans 64 år gamle medsiktede, ble torsdag ettermiddag kl 13 fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Behandlingen gikk for lukkede dører.

- Han var ikke på Østensjø

Både 64-åringen og 37-åringen begjærte seg løslatt da de torsdag ble fremstilt for varetektsfengsling, siktet for forsettelig drap.

37-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier at etterforskningsmateriale ikke viser at det har skjedd ett forsettelig drap, og heller ikke at hans klient er gjerningsmannen.

Elden sier videre til Nettavisen at hans klient ønsker å forklare seg for politiet.

- Slik jeg ser det er det viktig at han får frem sin versjon til politiet så langt han kjenner faktum, og han er villig til å forklare seg, sier Elden.

- Han mener at politiet kan hjelpe ham med å plassere ham 5. august ut fra tekniske spor, og at det vil vise at han ikke var på Østensjø, sier Elden.

Etter det Nettavisen erfarer er en av politiets hovedteorier at Sigrid ble påkjørt med overlegg, og at hun deretter ble kjørt vekk. En påkjørsel med overlegg kan forklare hvorfor det ikke er bremsemerker på stedet, og det kan forklare merker funnet på biler som nå er beslaglagt. Hvis Sigrid ble påkjørt med overlegg, så betyr ikke det nødvendigvis at hun døde ved Kanvasbarnehagen.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sa imidlertid etter fengslingsmøtene torsdag at det er mye etterforskning som gjenstår før politiet kan konkludere med hva som har skjedd med Sigrid.

- Vi har ingen klare holdepunkter for at noe slikt har skjedd. Vi kan ikke si noe om hun er blitt påkjørt av en bil. Vi vet ikke hvordan hun er drept, vi vet ikke når hun ble drept, og vi vet ikke hvordan. Det er i hvert fall ikke spor etter påkjørsel som er avdekket i det området hun forsvant, sier Gulnes.

Erkjenner ikke skyld
Mens påtalemyndigheten ber om fire uker i varetekt, begjærer begge de to siktede seg løslatt.

- Vi har prosedert på at det ikke er skjellig grunn til mistanke for forsettlig drap, slik politiet mener, sa 37-åringens forsvarer John Christian Elden til pressen etter fengslingsmøtet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

Elden sier hans klient før han ble pågrepet var siktet for en fredsforstyrrelse i Ålesund på forsommeren i år. Etter likfunnet i Oppegård ble han klokka 04 på natten tirsdag siktet for drap.

- Han har det ikke greit og fastholder at han ikke er skyldig, sier Elden.

Også 64-åringens advokat Aase Karin Sigmond sier at hennes klient ikke erkjenner noen form for straffskyld. Sigmond opplyser at mannen også er siktet for dokumentforfalskning.

- Det eneste jeg kan si er at han ikke erkjenner straffskyld. Dokumentforfalskningen gjelder falske bilskilt. Jeg synes klientenen min fremsto som ryddig og klar. Han har forklart at han ikke på noen som helst har vært involvert i denne saken, sa hun etter at fengslingmøtet var ferdig.

Sigmond sa at hennes klient nå forsøker å hjelpe politiet å oppklare saken så langt han kan.

Dommerne besluttet at fengslingsmøtene gikk for lukkede dører. Begrunnelsen for lukking er at pressen langt på vei driver sin egen etterforskning i saken.

Kjennelsen fra fengslingsmøtet vil foreligge i løpet av ettermiddagen og vil bli sendt ut til mediene.

Nedenfor ser du et kart som A viser Kanvasbarnehagen der Sigrids ting ble funnet, og B viser lageret der 37-åringen bodde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.