RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bommer Jan Fredrik stygt

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)
Sist oppdatert:
Faktabrøler fra Karlsen live på TV 2.

(SIDE2:) Jan Fredrik Karlsen er en mann med stor musikksmak, men i kveldens X Factor skar det seg stygt. I introduksjonen av trønderske Chand ble det veldig feil.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Björn Afzelius har skrevet en folkekjær sang som en artist som kommer til å bli folkekjær skal synge, sa Jan Fredrik Karlsen.

Problemet er bare at den kjente manageren tar helt feil. Riktignok har Björn Afzelius kanskje gjort den mest kjente versjonen, men sangen er skrevet av danske Anne Linnét. Både tekst og musikk, og selv om Afzelius oversatte teksten til svensk så er det originalt en dansk sang.

Sangen ble originalt gitt ut i 1988 på platen Jeg Er Jo Lige Her. Samme år ga hun også ut en plate med tolkninger av dikt fra Tove Ditlevsen på platen Kvinnesind. Anne Linnét har akkurat oppsummert sin karriere i en CD-og DVD-boks med det greie navnet "Boksen." Der kan man også høre originalen "Tusind Stykker" på cd 2, kalt "De Bløde."

Originalen kan du høre under:

Mens du kan høre coverversjonen til Björn Afzelius under:

Besøk Anne Linnéts offisielle side her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere