*Nettavisen* Nyheter.

Her bør du ikke bestille mat

Mattilsynet stengte cateringkjøkken i Bergen. Se hele listen her.

24.01.08 12:53

(iBergen.no) - Under halvparten av de inspiserte cateringvirksomheter fikk karakteren svært bra eller bra i Mattilsynets tilsynskampanje i Bergen og nabokommunene. I alle de øvrige virksomhetene ble det avdekket større eller mindre regelverksbrudd.

Det forteller seniorinspektør i Mattilsynet, Hilde Berge, i en pressemelding. Mattilsynets distriktskontor for Bergen og Omland gjennomførte i perioden fra september til desember en lokal tilsynskampanje rettet mot cateringvirksomheter. Totalt ble det utført tilsyn i 29 virksomheter.

Mindre bra
13 fikk karakteren bra eller svært bra. Avhengig av hvor alvorlige regelverksbrudd inspektørene fant, fikk 13 virksomheter karakteren mindre bra, mens tre fikk karakteren dårlig.

Escalon Catering i Bankgaten 4 ble stengt på grunn av dårlig renhold og orden. I tillegg fant man spor etter skadedyr. To andre virksomheter fikk også karakteren dårlig på grunn av gjentatte brudd.

- De forholdene som oftest går igjen, er mangelfull orden og reinhold samt mangler i forhold til håndvask, arbeidsantrekk, garderobe- og toalettforhold for ansatte, forteller Berge videre.

Pål Klausen jobber i Escalon Catering, som ble stengt i september.

- Det er helt tafatt at dette kommer nå. Dette er jo så lenge siden, inspeksjonen var i september. Vi åpnet igjen etter en halv dag vi, sier han til ibergen.no

Ikke fornøyd
Hos noen virksomheter ble det avdekket mangler ved varehåndteringen som kunne medført uønsket oppvekst av bakterier som igjen kan forårsake sykdom. Slike forhold er ofte et resultat av manglende etterlevelse av eget internkontrollsystem og opplæring.

- Mattilsynet er ikke fornøyd. Resultatet er det samme som vi har sett ved tilsynskampanjer rettet mot serveringssteder, sier Berge.

Les flere nyheter hos iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag