*Nettavisen* Nyheter.

Her bør du kaste klærne

Drømmer du om å kaste alle klærne og nyte varmen? Her kan du møte sommeren naken.

31.01.08 09:36

(SIDE2): - I Norge har vi tre naturiststeder, Sjøhaug på Jeløya i Moss, Isefjær ved Høvåg i Kristiansand og Skovly ved Halden. Alle disse er populære områder for naturisme i Norge – spesielt de to første, forklarer Annett Fuglesang, leder i Norsk Naturistforbund.

Naturlig naken
Bortimot 20 navngitte fristrender i Norge er registrert, men dette er ikke de eneste stedene hvor du kan bade uten klær. Det gjelder bare å holde seg unna «uanstendig atferd» som omtales i straffelovens paragraf 201, men diskret og hensynsfull nakenbading ikke vil rammes av paragrafen.

Flere fristeder i Norge finner du her.

Skulle årets ferietur gå til Danmark er mulighetene gode for å få den store frihetsfølelsen. For naturister er nabolandet vårt i sør veldig populært, og det samme kan sies for Spania, Kroatia og Frankrike.

- I disse tider hvor det er vanlig å reise alle veier, er egentlig hele verden blitt vår tumleplass. Mange steder rundt omkring har flotte naturistplasser som blir hyppig besøkt, bemerker Fuglesang.

Her finner du lenker til en hel naken verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt sjansespill

Fakta:

En naturist er en person som er naken når det er naturlig, for eksempel ved sjøen en varm sommer dag. En nudist er en som liker å vise seg naken, uansett vær og føreforhold.

I Bokmålsordboka blir naturisme beskrevet som en «bevegelse som søker å skape bedre helse og kroppskultur og sunnere kjønnsmoral ved at menneskene i størst mulig utstrekning går nakne, nakenkultur, nudisme».

Wikipedia konstaterer at naturisme «er en livsstil i harmoni med naturen og karakteriseres av praktiseringen av sosial nakenhet og med intensjonen for å stimulere til økt selvrespekt, respekt for medmennesker og naturen».

- Det er vanskelig å gi noen full oversikt, da vi konsentrerer oss mest om Norge.

Litt trafikk er det også nordover. Hollendere er de naturistene det kommer flest av til Norge, mener Fuglesang og Norsk Naturistforbund.

- Her er været som kjent uforutsigbart, så vi vil aldri kunne konkurrere med de store europeiske stedene. Men vi jobber iherdig med å skape et så godt miljø som mulig her i Norge, presiserer hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om ferie og reise her.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag