Her bråker veivesenet kl. 02.30!

BRÅK: Dette bildet er tatt mellom 01.00 og 02.30 natt til 19. juni, da en entreprenør leid inn av Vegvesenet jobbet på spreng.

BRÅK: Dette bildet er tatt mellom 01.00 og 02.30 natt til 19. juni, da en entreprenør leid inn av Vegvesenet jobbet på spreng. Foto: Privat

- Holdt det gående til klokken fire om morgenen, sier nabo.

23.06.08 15:39

(iOslo.no) Disse bildene tok en beboer på Carl Berners plass natt til 19. mai mellom klokken 01.00 og 02.30. Han forteller at arbeiderne jobbet helt til klokken 04.00.

- Ødelegger nattesøvn
- Arbeidet ødelegger nattesøvnen for oss som bor i området. Dette er tredje gang på under to uker slikt arbeid har forekommet i de sene nattetimer, sier mannen (30) til iOslo.no.

Det er Statens vegvesen som bygger ut krysset på Carl Berners plass. Kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen Region øst Ragne Hvidsten forteller til iOslo.no at jobbingen er innenfor regelverket.

Er veiarbeider midt på natten i bygatene greit? Si din mening nederst i saken.

- Vi har regler mot å jobbe i innsovningsperioden, mellom 23.00 og 01.00. Etter ett og til morgenen har vi ikke den type krav, sier Hvidsten.

30-åringen som bor på Carl Berners plass understreker også at han ikke har lagt merke til jobbing mellom 23.00 og 01.00.

Vil ta hensyn
Det er bydelsoverlegen som bestemmer når det skal være lov til å jobbe. Hvidsten forteller imidlertid at de ønsker å ta hensyn til beboerne i slike saker.

- Vi har jobbet innenfor lovverket, men beboerne på Carl Berners plass bor tettere på arbeidet enn normalt, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at de har bedt om et nytt møte med bydelsoverlegen for å vurdere om reglene burde være enda strengere for å ta hensyn til beboerne.

Vegvesenet har imidlertid ganske sterke rettigheter i slike saker, fordi det er enkelte arbeider som ikke kan gjøres om dagen, på grunn av for mye trafikk.

Blir mer nattejobbing
- Vi forstår at folk har behov for søvn, men vi må også ha framdrift i prosjektet, sier Hvidsten.

Hun opplyser om at arbeidet på Carl Berners plass skal være ferdig senhøstes eller vinteren 2009.

- I perioder vil det bli nattearbeid, og da vil naboene dessverre bli berørt. Men vi må få lov til å jobbe også, avslutter hun.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag