*Nettavisen* Nyheter.

Her brenner cabincruiseren

Foto: - (330 Skvadronen, Rygge.)

Skipperen reddet seg over i en liten jolle mens skuta gikk opp i røyk.

06.08.09 16:13

Den kraftige båtbrannen ble meldt til politiet i torsdag morgen.

- Vi fikk en melding klokken 0815 fra en beboer på Portør som fortalte om kraftig røykutvikling fra sjøen sørøst for Portør, sa operasjonsleder Oddbjørn Hermansen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen torsdag morgen.

Flammene ble også sett av flere fritidsbåter og et fly i området.

Reddet seg i jolle
Sør for Jomfruland sto en 42 fots fritidsbåt av typen Grand Banks i full fyr. Mannen som hadde vært om bord i cabincruiseren hadde reddet seg over i en gummijolle, og ble plukket opp av redninsskøyta Sundt Flyer. Til stedet kom også redningsskøyta Odd Fellow, kystvaktskipet Nornen 2 og et svenskt redningsfartøy.

Til tross for slukningsforsøk gikk båten til bunns like før klokken 11.

- Det gikk som det måtte gå. Når skrogene til slike plastbåter først tar fyr så går det veldig fort. Da er det nesten umulig å slukke, sier skipper Magnar Opdal fra om bord i redningsskøyta Sundt Flyer.

Sikre elektriske anlegg
Det er ikke kjent hva som var årsaken til ulykken, men Opdal sier at slike branner gjerne starter som følge av feil ved elektrisk anlegg eller kokeanlegg.

- Det er viktig å passe på at de elektriske anleggene er godt ettersett. Spesielt på båter med bensinmotor. Ved land skal man jo også være forsiktig med stearinlys og slikt, men det er sjelden noe problem i åpen sjø, sier Opdal.

93 oppdrag
Redningsselskapet i Arendal rykket ut på 93 oppdrag i juli. Det er en økning har så langt i år.

- Jeg gikk på vakt tirsdag. I går var vi ute på fem, seks oppdrag, og i dag har det også vært et par. Vi er stort sett på sjøen hele tiden, sier Opdal.

Annonsebilag