RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bryter FpU-lederen loven med glede

Foto: ANders Haga (Bergensavisen (BA))
Sist oppdatert:
Flere trosser forbudet mot å kjøre vannscooter, selv om de blir anmeldt.

(Bergensavisen): Hadde Christoffer Thomsen blitt tatt av politiet her, hadde det endt med anmeldelse.

- Latterlig praksis, er Thomsens personlige mening.

BA treffer han nede ved kaien på Verftet. Da har han kjørt fra Sotra, ikke like langt som tidligere i uken da han tok seg en tur til Os med noen venner.

- På tirsdag kjørte vi opp til Os med tre andre vannscootere. På veien traff vi Kystvakten, og hoppet til og med i bølgene deres. De stoppet oss ikke, sier Thomsen.

Ifølge regelverket skulle Kystvakten stoppet ham. Det hadde endt med en anmeldelse, som sannsynligvis ikke hadde blitt fulgt opp.

Strengt regelverk
I Bergen og omegn er det nemlig bare på Hjellestad man har lov å kjøre vannscooter lovlig.

BA har skrevet en rekke saker om problematikken tidligere.

I Norge er det ulovlig å kjøre vannscooter, med mindre det er i sammenheng med et arrangement godkjent av kommunen

Dette forbudet kan være i strid med EØS-avtalen. Den skal nemlig sikre fri flyt av varer innenfor EØS-området, noe som også vil gjelde vannscootere.

Dersom dette forbudet mot å kjøre utenfor visse soner gjør at det blir snakk om en markedsinnskrenking vil det være brudd på avtalen.

Er vannscooteren produsert utenfor Europa kan politiet dermed bøtelegge med en gang. Det er snakk om 5000 kroner. Andre gangs forseelse kan medføre inndragelse.

- Helt idiotisk!
Thomsen, som også er FpU-leder i Bergen, har europeisk produsert vannscooter. Han er aldri blitt stoppet av Kystvakten eller politiet. Faren hans, som var aktiv i vannscootermiljøet ble stoppet for vel et år siden, men har ikke hørt noe mer fra myndighetene siden.

Thomsen og familien har to vannscootere. Selv har han kjørt i halvannet år, og har vært på sjøen en tre-fire ganger ti nå i år.

- Det er jo helt idiotisk at mynidghetene ikke klarer å rydde opp i dette. De gjør jo vanlige folk til hverdagsforbrytere. En vannscooter er ikke noe annet enn en motorsykkel på land.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere