*Nettavisen* Nyheter.

Her danser en svensk politiker med geriljaen

Foto: Faksimile (YouTube)

Evin Cetin slo seg løs med væpnede geriljasoldater i den kurdiske delen av Irak.

Det er Expressen som fredag kan avsløre at politikeren Evin Cetin (28), som representerer Sosialdemokratene i Dalarna og som regnes som et av partiets nye stjerneskudd, i vår besøkte den kurdiske delen av Irak.

Cetin, som på hjemmesiden sin skriver at hun er en av få svensker som har hilst på både Dalai Lama og Barack Obama, besøkte en av treningsleirene til den kurdiske, væpnede separatistbevegelsen Pejak (Kurdistans parti for det frie liv). Gruppen kobles opp mot PKK (Kurdistans Arbeiderparti), som regnes som en terroristorganisasjon av blant annet USA, NATO og EU.

Klikk på bildet for å forstørre.

Evin Cetin. Foto: Privat (Privat)

Fanget opp av amerikansk filmteam
Samtidig med at Cetin besøkte leiren, var et amerikansk filmteam på plass for å lage en reportasje om de kvinnelige soldatene, som utgjør nærmere halvparten av geriljagruppen. Det er dette filmteamet som har fanget Cetins dans med væpnede soldater på film.

Videoen ble lagt ut på YouTube i slutten av juli, men er først nå fanget opp av svenske medier.

Expressen skriver at Cetin har erkjent at det er hun som kan sees dansende i videoen, men hevder at hun befant seg i treningsleiren som del av researchen til en bok hun skriver, og ikke i kraft av å være politiker, som i dag er hennes heltidsjobb.

- Bemerkelsesverdig
Hun sier videre at forklaringen på hvordan hun endte opp med å danse sammen med væpnede soldater vil komme i boken, som foreløpig ikke har noen konkret utgivelsesdato.

Per Jönsson ved svensk utenrikspolitisk institutt sier til avisen at han finner det bemerkelsesverdig at Cetin har besøkt geriljagruppen, som han bekrefter at skal ha nær tilknytning til PKK.

- Pejak er en væpnet separatistbevegelse som driver med krigersk virksomhet, sier han.

Her kan du se Cetin danse med geriljaen (Cetin dukker opp omtrent 3.53 minutter ut i videoen):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.