RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Afp)

Her døde 37 personer

Sist oppdatert:
Minibussen ble knust under toget da sjåføren kjørte på rødt lys.

Ulykken fant sted i byen Marhanets i Dnipropetrovsk-regionen, som ligger øst i Ukraina. Ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti skjedde ulykken klokken 09.00 lokal tid.

Russiske medier melder at 37 mennesker omkom i ulykken. I tillegg skal minst tolv mennesker være skadd i ulykken, hvor av fire er kritisk skadd.

Usikret planovergang
Ulykken skjedde ved en usikret planovergang.

- Overgangen var stengt, og alarmen var på, og signaliserte at jernbaneovergangen var stengt for andre kjøretøy, sier talsmann for Innenriksdepartementets trafikale avdeling, Yevheny Kravets, ifølge Kyiv Post.

Lokale myndigheter opplyser om at bussjåføren ignorerte sirenen, som indikerte at et tog var på vei, og krysset overgangen.

- Bussjåføren brøt trafikkreglene og kjørte på rødt lys før kollisjonen med toget, sier politiets talsperson Ljudmila Basjmakova, melder nyhetsbyrået AFP. Bussen var fylt med pendlere.

Omfattende granskning
President Viktor Yanukovych har overlevert sine kondolanser til de pårørende, og lover omfattende granskning av ulykken.

- Presidenten har beordret politimyndighetene til å gjennomføre en omfattende granskning for å slå fast hvem som er ansvarlig for ulykken, står det i en uttalelse som er postet på presidentens hjemmeside.

Les også: 17 omkom i bussulykke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere