RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her deiset ett tonn søppel i bakken

IKKE FESTLIG: Det var kanskje festlig da brus og andre drikkevarer ble konsumert, men ikke da de tomme glassflaskene her veltet ut av søppelbilen sammen med metallavfallet.
IKKE FESTLIG: Det var kanskje festlig da brus og andre drikkevarer ble konsumert, men ikke da de tomme glassflaskene her veltet ut av søppelbilen sammen med metallavfallet. Foto: Linn Huynh Mathisen (Tønsbergs Blad)
Sist oppdatert:
Denne renovatøren hadde ikke dagen sin.

Han hadde hentet glass- og metallavfall hos 10–15 bedrifter og restauranter i Tønsberg sentrum, og i tillegg hos noen barnehager, da uhellet skjedde, skriver Tønsbergs Blad.

Avfallslasset i søppelbilen fra Norsk Gjenvinning dumpet rett i asfalten. Det skjedde på parkeringsplassen utenfor restauranten Paparazzi på Brygga i Tønsberg.

Rundt ett tonn
– Det var cirka 1.200 kilo glass- og metall på bilen. Jeg tipper dette er opp imot ett tonn, sier renovatør Kenneth Barosen med blikket festet på haugen foran ham.

Han står med spaden i hånda og har tatt en kort pause for å svare på spørsmål. Ellers går opprydningen i et forrykende tempo.

– Jeg har antakeligvis trykket på feil knapp, forklarer han mens han jobber videre.

Flere sorterer feil
I haugen på bakken ligger det også revnede søppelsekker og andre plastposer med skarpt avfall oppi.

– Her ser du litt hva vi har å slite med. Veldig mange steder stapper de bare plastsekken oppi søppeldunken i stedet for å tømme ut innholdet. Stort sett skjer det ved skoler og i barnehager, forteller Barosen.

FEILSORTERT: Renovatør Kenneth Barosen påpeker at flere ofte slurver og kaster glass- og metallavfallet oppi sorteringsdunken sammen med posen det ligger i. Det er feil.


Plastposene skal nemlig ikke kastes sammen med glass- og metallavfallet.

En liten stund senere ser asfalten finere ut enn den var før uhellet. Ikke ett løv. Ikke ett glasskår kan ses med det blotte øyet.

– Heldigvis har jeg god tid på ruta mi. Det er bare jeg som får en lengre dag, sa Barosen før han kjørte videre.

Les flere saker i Tønsbergs Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere