RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN BØNN: For å få kontroll over den angressive mannen og skjerme ham fra folkemengden, valgte politiet å dra ham inn til inngangspartiet i Korkskirken mens de ventet på en marje.
INGEN BØNN: For å få kontroll over den angressive mannen og skjerme ham fra folkemengden, valgte politiet å dra ham inn til inngangspartiet i Korkskirken mens de ventet på en marje. Foto: Olav Sundvor (Bergensavisen)

Her dras den rabiate knivdesperadoen inn i kirken

Sist oppdatert:
Midt på lyse dagen ble en vekter angrepet med en svær brødkniv rett utenfor kirketrappen.

– Det blir bare verre og verre, sukker innehaver av Bunnpris-butikken like ved, Jonny Nilsen, til Bergensavisen. 

Scenen i det historiske området av Bergen var som hentet ut fra en dårlig gangsterfilm.

Mens fattige og trengende ventet på matutdelingen fra Bymisjonen, ble det plutselig mer sirkus enn brød. En rabiat mann ble lagt i bakken av vektere og polititjenestemenn. 

Sjokkerte vitner
Like før skal en person lengre nede i allmenningen ha blitt slått ned. En vekter oppdaget hendelsen og forsøkte å komme i kontakt med gjerningsmannen.

– Plutselig trakk han frem en svær brødkniv fra bukselinningen og stakk vekteren. Til alt hell hadde vekteren sikkerhetsvest på seg og han slapp unna med en ødelagt skjorte, forteller et vitne til BA.

Bunnpris-innehaver Jonny Nilsen fortviler over utviklingen i Vågsbunnen. Her i samtale med innsatsleder Hans Sigurd Morstøl etter opptrinnet utenfor butikken mandag.

Skjellsord og rasistiske tilrop mot mannen haglet. Det var tilnærmet lynsjestemning. Politiet valgte å skjerme dem mistenkte fra folkemengden, og etter noen minutter på bakken med håndjern på, ble han dratt innenfor kirkedøren.

Arrestanten ga tydelig uttrykk for at han ikke ønsket noen pågripelse og sprellet med håndjern på ryggen.

Ifølge vitner har miljøet rundt Vågsallmenningen hardnet til etter at politiet gikk til aksjoner i Nygårdsparken. Mange narkotikaselgere som tidligere hadde tilhold i parken, strømmer til området.

- Tøffere miljø
– Miljøet er blitt tøffere, forteller en kvinne og en mann som ventet på matutdelingen ved 14-tiden mandag.

Mannen som ble pågrepet mandag var en arabisktalende mann i 20-årene. Han ble sendt til legevakten for sjekk, for deretter å bli fraktet til arresten.

Til slutt fikk politiet kontroll over den pågrepne og fraktet ham vekk i en marje - først til legevakten og deretter til avhør på politihuset.

– Det kunne ha gått galt, og vesten reddet trolig vekteren fra skader. Siktede vil bli avhørt i løpet av mandagen og vi etterforsker omstendighetene rundt hendelsen, sier politiets innsatsleder Hans Sigurd Morstøl til BA.

Jonny Nilsen som driver kolonialforretning i Vågsbunnen liker ikke utviklingen. Han mener politiet gjør en god jobb og har ofte sivile tjenestemenn på jobb i området, men han er mer kritisk til fremveksten av nye hospitser i området.

– Nå skal det etableres et nytt hospits for romfolk i strøket. Når mange med ulike sosiale problemer samles på ett sted, blir det vanskelig for alle, sier Nilsen til BA.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere