Her drikker du billig i London

VANNHULL: London er kjent for sine røde busser og mange puber.

VANNHULL: London er kjent for sine røde busser og mange puber. Foto: Shutterstock

Den britiske hovedstaden kan by på det meste, også billig drikke.

(SIDE2): London er den evige vinneren for norske storbyturister, nær sagt uansett alder og familiesituasjon. Ikke så rart kanskje, London har alt. Noen onde tunger hevder imidlertid at hvis du ikke kun vil drikke øl på en av byens uendelig antall puber, så vil bar-regningen gjøre et solid inntog i lommeboken. Men ikke fortvil, her er redningen for deg som vil vil ha en guide til Londons puber og barer til budsjettpriser. Og med en fortsatt billig pund-kurs kan fort din London-weekend blir rimeligere enn du tror.

Se reisetips om London hos Reiseplaneten.

Vi kan foreslå følgende seks barer og puber som gjør London-turen billigere:

Alphabet
Alphabet i Soho var en av de opprinnelige Shabby Chic-barene. Drikker du for mer enn £10 kan du trekke fra £5 på regningen, enten det er mat eller drikke. Gjelder fra 1200 - 2300 mandag til fredag og 1600 til 2300 lørdager. Alphabet finner du ved 61-63 Beak Street, Ta Oxford Circus tube. Les mer på alphabetbar.com.

Barracuda Bar
For oss nordmenn vil det være litt uvanlig med en bar influert av Sør-Afrika. Barracuda Bar er en imidlertid en slik bar. Og Happy hours har de også. Kjøp to - betal for en når det gjelder Smirnoff Ice, Corona og Jacques cider. Gjelder fredager fra kl 1700. Adressen er 133 Houndsditch, ta Liverpool Street tube. Les mer på barracudagroup.co.uk.

Bunker Bar
Bunker Bar en en av få mikrobryggerier i London og ligger ved Covent Garden. Diverse drinker og husets vin serves for £2.50 Gjelder fra 1600 til 1900 og fra 2300 til midnatt alle dager. Adressen er 41 Earlham Street. Les mer på alphabetbar.com.

Dirty Martini
Dette er en cocktail-bar som ligger ved Covent Garden. Alle vinflasker halv pris, glass med Champagne halv pris og £10 avslag på flaske Champagne og £4 avslag på flaske Martini. Gjelder 1700 til 2100, mandag til lørdag. Adressen er 11/12 Russell Street, Ta Holborn tube. Les mer på dirtymartini.uk.com.

Tiger Tiger
Er du i nærheten av West End kan Tiger Tiger være en løsning. Stedet har noe for alle, bar, restaurant, lounge og mer til. Åpent 1100 til 0300 mandag til lørdag og fra 1200 til 2400 søndag. Flaske med husets vin koster fra £8.55. Gjelder 1700-1900 mandag til søndag. Adressen er 29 Haymarket, ta Piccadilly Circus tube. OBS! 21-årsgrense på kvelden. Les mer på tigertiger-london.co.uk.

Young’s pubs
Kjeden representerer tradisjonelle engelske puber og finnes flere steder. Et alternativ er The Duke of Wellington i Notting Hill, 179-181 Portobello Road. Ta en øl utendørs og du har utsikt til Notting Hills berømte marked. På Young's kan du velge forrett, hovedrett og en flaske vin til kun £20. Tilbudet gjelder alle dager fra mandag til torsdag og fra 1700 søndager. Young's Pubs finner du bl.a. i Hammersmith, Fulham, Notting Hill, Hampstead, Balham. Les mer på youngs.co.uk.

Komme seg til London
En rekke flyselskaper tar deg til London fra flyplasser over hele landet, f.eks. Norwegian, SAS og British Airways. Er du fleksibel på reisedato og tid, er det ikke umulig å få billetter til godt under 1000 kroner tur og retur. Normalt ligger billettprisen på mellom 1500 kroner og 2000 kroner. Husk også at du kan spare penger på en omvendt langweekend, dvs. at lørdag - tirsdag svært ofte er billigere enn torsdag - søndag. Årsaken er naturligvis at det oftere er fullbookede fly hjem søndag ettermiddag.

Sjekk værtabeller,musicalbilletter,videofilmer og mye mer om London hos Reiseplaneten.
Last ned gratis reiseguide om London her.
Last ned gratis reiseguider til flere destinasjoner her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.