*Nettavisen* Nyheter.

Her dro de inn fire millioner i bøter på fem timer

TOK 1635 BILISTER PÅ FEM TIMER: Her på Helsingørmotorveien mellom Sandbjerg og Vedbæk på Nordsjælland var fartsgrensen satt ned fra 110 km/h til 50 km/h på grunn av veiarbeid. Samtidig satte politiet opp radarkontroll på strekningen. Foto: (Google)

Det er ikke alltid deilig å være norsk i Danmark.

30.07.15 11:59

1635 fartssyndere på fem timer. Det var resultatet da politiet startet automatisk fartskontroll langs Helsingør motorvei mellom Sandbjerg og Vedbæk i retning København.

Vanligvis er det 110-grense på den rette strekningen. Nå er fartsgrensen satt ned til 50 kilometer i timen grunnet veiarbeid. Samtidig er kronebeløpet på bøtene doblet fordi bilistene er tatt i et område med veiarbeid. Resultat: Minst 4 millioner kroner i bøter til statskassen. I tillegg har flere mistet førerkortet.

- Det er helt sinnssykt. Jeg har vært politimann i mange år, men aldri vært ute for noe lignende. Dette er Danmark-rekord av den kjedelige sorten, sier politimannen Kim Sørensen i Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

- Beskytte liv
- Vi er ikke her på grunn av pengene. Vi er her for å beskytte liv, sier han til Sjællands Nyheder.

I dag fortsetter politiet kampanjen for å få ned farten forbi området med veiarbeid. På Twitter varsler politiet flere fartskontroller, og ber bilistene senke farten.


Sender bøter til Norge
Pressekoordinator Henrik Suhr ved Nordsjællands Politi sier til Nettavisen at fordi fartsovertrederne har blitt tatt i automatisk fartskontroll, så vet man ikke hvilken nasjonalitet fartssynderne har.

- Hvis det er nordmenn blant de som er tatt, vil de få bot i posten. Gjennom det nordiske politisamarbeidet sender vi anmodning til norsk politi om å drive inn bøter når nordmenn blir tatt i Danmark, sier Suhr til Nettavisen.

- Nestenulykker
Konstituert UP-sjef i Norge, Roar Sjelbred Larsen, sier til Nettavisen at politiet ikke har samme erfaringer med så mange fartsoverskridelser tilknyttet veiarbeid.

- Når det er sagt så er dette en kjent problemstilling. Vi vet at de som jobber langs veiene rapporterer om farlige situasjoner og nestenulykker. Det er viktig at bilister respekterer skiltingen og viser hensyn, sier han.

Her kan du se hvor fartskontrollen fant sted. Kartet er interaktivt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.