Gå til sidens hovedinnhold

Her endte den elleville fylleferden

I en Honda CRV forsøkte to kvinner søndag kveld å kjøre skogsstien fra Ekeberg til Brattlikollen. Se bilder fra den ville ferden.

BRATTLIKOLLEN: Sjokkerte vitner observerte at tre politibiler og en kranbil kom til fredelige Brattlikollen boligsameie søndag kveld ved 20.30-tiden. Det var her den ville fylleferden på den smale skogstien langs t-banelinja endte.

Bilen hadde satt seg solid fast i et kratt og et gjerde. I følge politiet måtte bilen kuttes ut med motorsag og taues vekk av Viking.

LES OGSÅ: – Vi dumpet sofaen da vi trodde den skulle synke

I bilen, en polskregistrert Honda CRV, befant det seg to polske kvinner. Begge i slutten av 20-årene. Etter vitners utsagn var sjåføren så godt påseilet at hun hadde problemer med å holde seg på beina. Men i godt humør var hun ifølge en nabo, selv etter at hun fikk på seg håndjern.

– Hun flirte og lo og så ikke ut til å ta det så altfor alvorlig. Idag derimot tipper jeg at hun har noe fylleangst, forteller en beboer i sameiet som også sikret seg bilder fra dramaet.

Ser du denne artikkelen i web-versjon? Klikk på hovedbildet for å se flere bilder!

To i arresten

Politiet bekrefter hendelsen. For patruljen på stedet var det helt tydelig at kvinnene ikke var i nærheten av kjørbar tilstand.

– De burde definitivt ikke ha kjørt bil. Det var litt uklart hvem av dem som hadde kjørt og begge ble tatt med inn til sentralarresten for utvidet blodprøve, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

Det tar noe tid før prøveresultatene er klare. Hvor høy promille kvinnene hadde er derfor ikke kjent.

LES OGSÅ: Seiler (42) var for påseilet og seilte på andre

Pløyde ned trær og gjerde

Etter det Nordstrands Blad erfarer startet ferden i Lyngveien (se kart i bildesliden). Herfra går det en skogssti som er en del av turen til Østensjøvannet.

Kvinnenes elleville kjøretur gikk gjennom skogen på den smale turstien langs t-banelinjen før de svingte under t-banebroen og videre opp stien. Underveis har de kommet borti trær, og bark er flasset av flere steder.

LES OGSÅ: Nå blir det kø på E6 – i et helt år

Opp mot Libakkfaret blir stien trangere og trangere og bilen har kjørt inn i gjerdet som grenser til Brattlikollen Boligsameie. Føreren hadde kjørt ned gjerdet på vei opp stien før det ble så trangt at bilen stoppet. Gjerdet lå da under bilen.

Der stod bilen bom fast. En kranbil måtte inn på sameiets eiendom og kutte i en hekk med motorsag og rydde bort gjerdet slik at de kunne få dratt ut bilen.

– Hele forstillingen på bilen var ødelagt, forteller vitnet til Nordstrands Blad. som også opplyser om at sameiet vil søke erstatning for skader på hekken og gjerdet.


FLERE NYHETER FRA OSLO:

Politiet jakter væpnede ranere etter gullsmedran

Redningsselskapet måtte redde sofa fra Oslofjorden

Truet med å skyte stemmen i NSB-høyttaleren

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis