RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er 2005s beste spill

LOS ANGELES (Spillsonen): Allerede et år før utgivelse har TV 2 Spillsonen sett på Battlefield 2. Stol på oss, det er helt sinnsykt.

Helt uaffektert står EAs talsmann for Battlefield 2 og snakker om spillet sitt, men de få journalistene i rommet står blanke i blikket og med måpende munn og stirrer mot skjermen.

Maken til grafisk virkelighet tror jeg ingen har sett tidligere – og dette er et år før utgivelse.

Skygger, lys, bevegelse, himmel, detaljer på vegger og bakken. Alt er, om ikke i fotorealistisk kvalitet, temmelig nærme. Det henger noen tynne strømledninger et par meter over en stillestående tanks, og selv disse kaster skygge.

Siden Half-Life 2 sjokkerte spillverdenen med fysikkmotoren sin på E3 i fjor, har andre utviklere måtte justere sine spill, og det samme med Battlefield 2. Ulike våpen har ulik slagkraft som et virkelighetsnært spill må ta hensyn til.

I Battlefield 2 hjelper det ikke å skjule seg bak noen pappesker hvis du blir skutt etter, og du vil ikke være mange sure silda verdt inni et telt dersom du har en tanks i hælene.

Har du et gevær eller kraftigere våpen kan du skyte fienden din gjennom blikkplater, treverk og liknende.

Videre vil motspillerne dine se ut som det de spiller som. Spiller du som medic ser du virkelig ut som en medic. Bærer du rundt på ekstra ammo, har du tydelig ammopakninger spent fast på ryggen.

Battlefield 2 er i første omgang et onlinespill, og støtter opp til 100 spillere samtidig. Men spillet vil ha en stor enspiller-del også, og EA forteller at de har satt inn store ressurser for å forbedre den kunstige intelligensen, som fikk så mye pepper i for eksempel Battlefield Vietnam.

Battlefield 2 er tro mot virkeligheten på andre områder også. Selv om ditt favorittbrett passer best for 40 spillere, er det ikke sikkert det er så mange spillere klare for å spille sammen med deg akkurat når du vil. Ikke noe problem, brettene i Battlefield 2 krymper og tilpasser seg antall spillere på brettet, slik at du ikke blir løpende rundt i flere minutter uten å se en sjel.

Vi fikk dessverre ikke teste spillet selv, men Battlefield 2 virker som sagt fantastisk: Varmesøkende missiler, drøye mengder kjøretøy og antiluftvernskyts, svært troverdige bevegelser både når du løper og dør, imponerende bymiljøer (du vil ikke finne noen ørkener i Battlefield 2) og personaliseringer.

Battlefield 2 kommer om etter planen om 10 måneder, og vil utvilsomt bli et at 2005s beste spill, om ikke det beste. Hvis ikke Half-Life 2 utsettes enda lenger da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere