Gå til sidens hovedinnhold

Her er aprilspøkene

Har du gått på en aprilspøk i år? TV 2 Nettavisen har samlet sammen en haug med aprilspøker fra norsk og utenlandsk presse. Hvilken mener du er best?

Har du funnet et gullkorn kan du melde det inn til redaksjonen via e-postlinken over.

E6 får fartshumper
Gudbrandsdølen Dagningen kan meldte at Statens vegvesen har bestemt det skal bygges fartshumper på E6 strekningen fra Mjøsbrua til Lillehammer. Fartshumpene skal plasseres for hver halve kilometer, og tåler maks fart på 80 km/t.

Det kan bli en humpete tur...

Les hele saken her.

Internett kan kollapse når som helst
Det melder nettstedet ITPro, og skriver at et nytt og meget alvorlig hull påvist i Windows

- Det er nå påvist et nytt og særdeles kritisk sikkerhetshull i samtlige Windows-plattformer gjeldende helt fra Windows 95 og frem til og med Windows Server 2003. Sårbarheten kan utnyttes til å kjøre valgfrie kommandoer på alle utsatte maskiner.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Ble du lurt i går?
Ja, gikk fem på
Nei, avslørte alt
Aner ikke

Se resultat

Sårbarheten kan utnyttes ved å kjøre en enkel kommando opp mot port 0 på Windows. Port 0 (null) er i utgangspunktet ikke en gyldig port og er ikke tatt hensyn til i de fleste operativsystemer og brannmurer på bakgrunn av dette.

Det var redaktør for maskinvareseksjonen hos ITpro, Jon Songvoll, som påviste at ved å benytte det norskutviklede nettverksprogrammet Network Probe fra ObjectPlanet kan man helt åpent tilpasse en spesiell nettverkspakke og angripe en maskin via port 0.

Les hele saken her.

Krokodillefare
En to meter lang krokodille, medtatt men fortsatt levende, dukket i går opp i Eitrheimsvågen ved Norzink i Odda. Det kjører Haugesunds Avis som sin aprilspøk i dag.

Avisen skriver: Ingen vet hvor den farlige gjesten kommer fra, men fagfolk utelukker ikke at den kan ha blitt ført med golfstrømmen. Det skal ikke være første gang at krokodiller er ført over lange havstykker. Men det hører til sjeldenhetene at de blir funnet i live.

En annen teori er at mannskap på et utenlandsk lasteskip kan ha dumpet «husdyret» sitt i sjøen i Odda.

Det var to mann på vedlikeholdsoppdrag for Norzink som i går formiddag oppdaget det vanligvis så fryktede dyret.

Les hele artikkelen her.

Hemmelige kjendisnummer på 1880
P4 og Findexas aprilspøk om at kjendisers hemmelige telefonnumre er tilgjengelig på 1880 Telefonkatalogen på SMS doblet trafikken på tjenesten denne morgenen.

I nyhetssendingene fra klokken 0700 i morges kunne P4 melde at flere kjendisers hemmelige telefonnumre lå tilgjengelig via SMS-tjensten til 1880 Telefonkatalogen. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

- I løpet av morgentimene har vi sett en dobling i antall søk i forhold til det som er normalt på en torsdag. Vi har ikke noe statistikk på søk etter kjendiser, men i dag ser vi mange kjente navn på søkelisten, sier Cathrine Adams, som er ansvarlig for Findexas mobile produkter.

Den mest ”populære” kjendisen i morgentimene var utvilsomt Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen, men også Siri Kalvig og Henriette Lien lå høyt oppe på listen.

- Det ser ut til at mange brukere er ute etter platekontrakt eller en personlig værmelding, men vi har også mottatt søk etter Dorthe Skappel, Robert Stoltenberg, Atle Antonsen, Rolf Wesenlund, Rune Rudberg, Jon Fredriksen, Dagfinn Høybråten og Kjell Inge Røkke, tillegg til mange flere, sier Adams.

Som plaster på såret til brukerne av SMS-tjenesten som føler seg lurt er alle søk som blir sendt til 1880 Telefonkatalogen gratis ut dagen.

Amerikanere med alligatorfarm i Ål
Den første alligatorfarmen i Nord-Europa kan snart bli ein realitet i Kleivi, melder Hallingdølen.

Farmen skal være mer enn en turistattraksjon. I tillegg til kjøttproduksjon kan skinnet fra cayman-krokodillene i Kleivi brukes til veske- og skoproduksjon.

Det er overskuddsvarmen fra renovasjonsanlegget som skal brukes til oppvarming av vannet til farmen. Etter det Hallingdølen får opplyst, har det vore kontakt mellom amerikanske interesser og den politiske leiinga i Ål kommune om saka.

Les hele saken her.

Elektronisk brikke skal følge pasienter
Aftenposten slår til med enda en aprilspøk. Nå melder de at forskere skal følge pasienter emd en nyutviklet elektrode som festes på under huden.

En nyutviklet elektrode på størrelse med en gammel tiøring, skal nå sørge for at forskere og helsebyråkrater får full oversikt over all kontakt et utvalg pasienter har med alle deler av helsevesenet.

Den lille elektroden, som er utviklet av et lite selskap i USA, skal ved en enkel prosedyre legges inn under huden til pasienten. Samtidig blir det montert mottagerstasjoner i et utvalg av landets sykehus, ved legevakter og utvalgte legekontor rundt om i landet.

Les hele saken her.

Flyplassutvidelse rammer charter-turistene
Utvidelse av rullebanen på Molde Lufthavn Årø kan være ferdig gjennomført allerede 15. november i år. Men for å få til dette, må flyplassen holde stengt i fem måneder fra 15. juni. Det melder Romsdals budstikke i sin aprilspøkartikkel.

Utvidelsen av rullebanen skjer blant annet for å kunne tilby flere direkteruter til utlandet. Paradoksalt nok resulterer dette i at sommerens direkteflygninger til Barcelona og Kreta må flyttes Ålesund. Men som kompensasjon tilbys nå halv pris for passasjerer som har bestilt, eller planlagt reise i det tidsrommet flyplassen er stengt

Mobiltelefonen brukes som radar
Østlandets blad melder om at politiets nye våpen i kampen om å knipe fartssyndere er mobiltelefoner med mms.

Med et enkelt tilleggsprogram kan du bruke mobilen som radar. Det er forskere ved SINTEF i Trondheim som har laget og utviklet dataprogrammet " SpeedMeter", som gjør at de mest moderne mobiltelefonene, MMS-telefonene, også kan brukes til å måle fart.

Les hele saken her.

Ikea til Bodø
Folk i Nord-Norge savner Ikea, og det vet Avisa Nordland å trekke veksler på i sin aprilspøk. De melder at Ikea etablerer seg i Bodø og gir gavekort på 10.000 kroner til de ti første som kommer innom det gamle NKL-lageret i dag.

- Dette er en stor dag for hele landsdelen, sier bodøordfører Odd-Tore Fygle (Ap). I skarp konkurranse med Tromsø, ble det Bodø som til slutt stakk av med seieren.

I dypeste hemmelighet er flere containerlass med vårens nyheter fraktet til Bodø og "gjemt" bort på NKL-lageret.

Klokken ti i dag åpnes dørene på det som før var hovedinngangen til NKL-lageret. De ti første som kommer innom vil få utdelt gavekort som sikrer dem IKEA-varer for 10.000 kroner.

Les hele artikkelen her .

Betal fartsbot med bombrikke
Stavanger Aftenblad satser på å bilførerne i sin aprilsnarr. De melder at bilister i Rogaland har fått en unik forsøksordning for å betale fartsbøter. Istedenfor å få en ubehagelig giroblankett i posten, kan du fra 15. mai og ut året gjøre opp med køfri-brikken når du passerer bomstasjonen.

Forsøksordningen har fått navnet Speedpay, siden den viderefører Q-free. Skal du dra nytte av den, må du sørge for å ha tilstrekkelig med penger på din køfri-konto. Det er imidlertid bare mindre fartsovertredelser som kan gjøres opp på denne måten. Den øvre grensen er satt til 1.500 kroner.

Les hele saken her.

Gammelt lik stopper t-baneringen
Oslo Byråd viser at de også har humor, og sender ut en pressemelding om at Samferdselsetaten har funnet rester av et over 15.000 år gammelt menneskelegeme i tunnelen som nå graves ut i Båhusveien på Sinsen.

Arbeidene med t-baneringen er allerede stanset og det er lite trolig at de blir startet opp igjen med det første. Byrådet har vært kjent med funnet i bare noen få dager, men har allerede startet arbeidet med alternativ traségjennomgang.

- Vi vurderer nå konkret om stasjonen på Sinsen kan bygges som planlagt, men med en ny tunnel under Trondheimsveien. Problemet vil i så fall være at riksvei 4 vil bli stengt i over to år, sier byrådsleder Erling Lae.

Som melder at "Båhusmannen" vil få tilnavnet Homo Metro, etter funnstedet.

Norman-tillegg gir fradag
Analysebyrået Car vil være med på spøken. De forteller at den nye skattemeldingen har blitt behørig omtalt ved tidligere anledninger, og da først og fremst faren for økt skatt på utbytte.

Et positivt moment som foreløpig er blitt forbigått i stillhet er det såkalte "Norman-tillegget." Det åpnes her for full fradragsrett for representasjonsutgifter, oppad begrenset til 2.500 kroner per person. Mest revolusjonerende er det allikevel at begrensninger knyttet til alkohol er fjernet.

De anbefaler derfor sine kunder å nyte god drikke ute i solen i dag, på statens regning.

Fartssperre i bil
Også Norges største radiokanal hadde sin aprilspøk i år. NRK P1 kunne i nyhetene i dag tidlig melde om at Stortinget har bestemmt at det på alle norske biler skal innstalleres en fartssperre som gjør at du ikke kan kjøres i over 100 km/t. Jeg tenker noen ble skremt over den meldingen i morgentimene.

Mobil-virus sprer frykt
Teknisk Ukeblad kjører også aprilspøk, og kan fortelle at et nytt virus kan endre strålingen fra mobiltelefoner til mikrobølgestråling. Statens strålevern bekrefter at viruset kan være farlig for mennesker. Viruset sprer seg raskt via SMS-meldinger.

Overingeniør Ola Ericsson i Statens Strålevern sier at de jobber intenst med å avklare virkningene av SMS-viruset mobx3-ch. Det er kun på nyere telefoner frekvensen blir endret slik at strålingen nærmer seg farlige nivåer. Det er fortsatt uklart hvordan viruset, kalt mobx3-ch, påvirker telefonen.

Nå kan du altså poppe popcorn med mobilen.

Torvet bilfritt og røykfritt!
Det er Adresseavisens aprilspøk. Adressa melder at i beste Dagfinn Høybråten-ånd erklærer det politiske flertallet i Trondheim Torvet for røykfritt område fra samme dag som det igjen stenges for biltrafikk, lørdag 24. april.

- Torvet i Trondheim, byens storstue, blir både bilfritt og røykfritt fra 24. april. Ordfører Rita Ottervik og KrFs Odd Anders With synes dette er flott. SVs varaordfører Knut Fagerbakke raser mot det han kaller kristenfundamentalisme.

Les hele saken her.

1 Gigabyte gratis Google-mail
Google melder at de nå setter i gang betatestingen av sin nyeste tjeneste: gratis e-post med 1 Gigabyte lagringsplass til hver bruker.

Søketjenesten er kjent for sine utspekulerte aprilspøker, og her hjemme har både Digi og ITavisen gått på limpinnen.

Google skulle med sitt e-postframstøt ta opp konkurransen med de store gratismail-leverandørene. Der Hotmail og Yahoo setter grensen på henholdsvis 2 og 4 megabyte store innbokser, vil Gmail gi deg en hel gigabyte å boltre deg på.

- Selskapet akter å tjene penger på sin kommende gratismailtjeneste ved å sette tekstreklame inn i meldingene. Googles AdWords-system vil sørge for at annonsene til en viss grad kan tilpasses meldingsinnholdet.

SAS kutter bonuspoeng
Dagens Næringsliv satser også på aprilspøker, og melder at SAS kutter bonuspoengene sine som et siste ledd i den storstilte fusjons- og spareplanen flyselskapet går gjennom.

For å slippe rasende protester fra brukerne, kommer selskapet til å tilby sine kunder et kontant-oppgjør for poengene, men for å få gjort om penger til poeng må du være rask. Fristen går ut allerede i dag.

Les hele saken her.

Statssex
Vårt Land pirret sine lesere med ”Kjærlighet på statens regning”, hvor de forteller at staten er bekymret for de stadig synkende fødselstallene. Nå går regjeringen til kamp mot problemet, og en del av pakken er romantiske hotellopphold på statens regning og lett, familievennlig erotikk på NRK.

Les hele artikkelen her.

Tilståelseskino
TV 2 meldte at politiet går nye veier for å oppklare kriminalsaker. Ifølge kanalen skal fanger fra flere fengsler fraktes til storkinoen Colosseum for å se den mye omtalte filmen " The Passion of the Christ".

Utenfor kinoen vil en lang rekke politietterforskere stå for å ta imot alle tilståelsene som det er ventet at fangene vil komme med etter å ha sett filmen. Hmmm. Selv om det virket på Jonny Olsen, håper jeg ikke alt for mange gikk på denne spøken.

Her finner du saken.

Ulv, ulv
Avisen Nationen satset på å terge på seg både ulvehatere og ulveelskere. Lesere som har en mening om ulv blir oppfordret til å sende inn sin dom på sms, akkurat som på Idol. Selv om folkeavstemningen først er til høsten, kunne de mest engasjerte gi sin mening allerede 1. april.

- I denne saken bør det ikke være tvil om hvem som bestemmer. Politikerne bør føye seg etter folkets ønske, oppfordrer landbruksminister Lars Sponheim.

Les hele saken her.

Slår sammen universitetet og BI
NTB gikk rett på limpinnen da universitetsmagasinet Uniforum meldte at Universitetet i Oslo og BI var klar for sammenslåing. Forhandlingene mellom utdanningsinstitusjonene var skjedd i dypeste hemmelighet og så mange som 50.000 studenter ville bli berørt, meldte nyhetsbyrået videre.

Stopp Idol!
- Idol er reinspikka mobbing og må stoppast!

Det krever kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, i følge Kanal 24. De hadde fått kulturministeren selv til å overbringe budskapet på radioen, og opprørte sikkert mange sarte sinn på morgenkvisten i dag.

Svarstad Haugland sa til kanal 24 at hun er opprørt over hvordan ungdommene blir behandlet både i og rundt fjernsynsprogrammet.

Har du Pentium 5 uten å vite det?
Norske PC World meldte at Intel ved en feiltakelse har sluppet et stort antall Pentium 4-prosessorer med to prosessorkjerner på markedet. Prosessoren vil få navnet Pentium 5 når den lanseres senere i år, og IT-magasinet har til og med laget er verktøy du kan laste ned for å sjekke om ”DU har en Pentium 5”.

Les hele artikkelen her.

Fra hopp til fotball
Aftenposten kjørte sin aprilsnarr på sportssidene. Der heter det at hopptrener Mika Kojonski slutter som hopptrener og blir toppfotballsjef. Dette skjer etter en hemmelig dekkoperasjon og hele hoppmiljøet er i sjokk.

Les hele saken her.

EU-kamp i Norges Golfforbund
Golf.no kunne melde at ordningen med grønne og hvite kort, som er en særordning i Norge og Sverige, er ugjenkallelig forbi. Norges Golfforbund (NGF) tapte på alle punkter i ankesaken i EU-domstolen i går, og uten det nye EU-kortet kan du ikke spille golf på baner i Europa.

- En svært uventet dom som dessverre skaper store problemer for våre medlemmer, ikke minst for dem som har planlagt utenlandsferie i påsken, sier Finn Andersen i Norges Golfforbund (NGF). Det er neste aprilkrise for alle golffanatikere.

Les hele artikkelen her.

Viking hjemme mot Real Madrid
NRK Rogaland kan melde at storstjerner som Beckham, Ronaldo og Zidane kommer til Viking stadion, når Real Madrid spiller oppvisningskamp mot Viking i august.

Radiokanalen melder at Beckham og co legger i år sesongoppkjøringen til No rden, og skal spille kamper i København, Stockholm og Stavanger. De har lovet å stille med Figo, David Beckham, Ronaldo og hele stjernegalleriet. Stakkars fotballfans som gikk på dén spøken.

Les hele saken her.

Innovasjon Norge lurer svenskene
Innovasjon Norge har sendt ut en pressemelding til svenske medier, hvor de melder at Scandinavian Earthlines nå er lansert. Verdens raskeste tog skal bringe turister fra Stockholm til Lofoten på 59 minutter.

Her er et utdrag av pressemeldingen:

Idag går startskottet för lanseringen av Scandinavian Earthlines och p remiärtur med världens snabbaste tåg, Noway, som ska ta resenärer mellan Stockholm och Lofoten på 59 minuter. Bakom projektet står norska oljemiljoner och Innovasjon Norge, som är en sammanslagning av Norges Turistråd, Norges exportråd och Norska statens närings- och distriktsutvecklingsfond.

Att bygget av världens snabbaste tågförbindelse mellan Stockholm och Lofoten har hållits hemlig sedan byggbeslutet fattades 1998, är en del i lanseringsstrategin.

- Vi har under våren anlitat ny PR-byrå och arbetat tätt tillsammans med vår reklambyrå för att hitta rätt angreppsvinkel för lanseringen. Vi har satsat otäckt mycket pengar på hela projektet, säger Andréas Näsman, chef för Innovasjon Norge i Sverige.

Stairway to heaven
Styret i Quart Festivalen har vedtatt at festivalen skal utvides med en dag, står det på festivalens hjemmeside.

- Mandag 5 juli kommer vi derfor til å dra til med konseptet Stairway to heaven både på Idrettsplassen og i Bendiksbukta. Dette arrangementet retter seg mot et kristent publikum, og vil derfor bestå av artister i verdensklasse med tydelig kristen profil på begge scener. Styret har tatt denne avgjørelsen på bakgrunn av Quart Festivalens dårlige økonomiske situasjon.

Les mer her.

«TV 2 Hjelper deg» prøvde også å lure sine seere i kveld. Skattefradrag for gode gjerninger var programmets spøkefulle nyhet til nordmenn som finregner på selvangivelsen nå om dagen. Les mer om skattespøken her.

TV 2 Nettavisen har selvsagt sin egen aprilspøk, og den finner du her.

Hvilken aprilspøk mener du er den aller beste?

Har du flere aprilspøker? Del dem med leserne her.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget