Her er Arbeiderpartiets Obama-støtte

Raymond Johansen og Barack Obama

Raymond Johansen og Barack Obama Foto: Heiko Junge/Scott Applewhite (Scanpix/AP)

Aps generalsekretær Raymond Johansen langer ut mot USAs nye Tea Party.

01.11.10 21:31

I en blogg publisert på den liberale nettportalen Huffington Post advarer Raymond Johansen mot det konservative Tea Party som har skapt et kraftig engasjement før mellomvalget tirsdag.

Barack Obama vil mest sannsynlig miste flertallet i Representantenes hus skriver Huffington Post mandag kveld. Samtidig viser meningsmålingene at Demokratene mest sannsynlig beholder flertallet i Senatet. Mandag kveld viste meningsmåling publisert på Huffington Post at det er 85,9 prosent sjanse for at demokratene beholder flertallet i Senatet.

Årsaken er den elendige amerikanske økonomien, og Obamas vilje til å bruke mye penger blant annet til helsereformen. Forbruket i de dårlige tidene har gitt vann til den republikanske valgmølla.

– Når vi observerer valget fra Norge er det vanskelig å forstå at optimismen som sendte president Obama til makten kan ha smuldret opp så fort. La oss ikke glemme at han arvet en nasjon som var politisk splittet, tynget av gjeld og med en finanskrise på trappene. Administrasjonens banebrytende stimuleringspakke, og helsereformen, er politiske leveranser som man skal være stolt av. Jeg håper at velgerne gir administrasjonen armrom, skriver Johansen.

Arbeiderpartiets generalsekretær fortsetter med å fortelle amerikanerne om sunn norsk økonomi, Jens Stoltenbergs stimuleringspakker for å hindre økt arbeidsløshet, og partiets videre arbeid for å utbygge velferdsstaten.

– Verden trenger samarbeidende lederskap – lederskap basert på vilje til dialog om finanspolitikk og andre tema. Innadvendt nøysomhet og Tea Party populisme er ikke løsningen, verken for USA eller Europa, skriver Johansen.

Du kan lese hele innlegget hans her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag