*Nettavisen* Nyheter.

Her er årets junior-nykommere

VALLHALL (vif.no): Årets juniortropp inneholder elleve nye spillere. Blant dem finner vi en styggrask toppscorer og en midtstopper som løper gjennom folk. Les Andreas Holters beskrivelse av nykommerne her.

10.01.08 10:21

Før 2008-sesongen er tre spillere hentet fra andre klubber for å styrke VIF-troppen. Fra Lørenskog kommer midtstopperen Stian Eriksen.

- Stian er elev ved Wang Toppidrett. Han er litt annerledes enn de andre spillerne vi har i troppen med veldig bra fysikk og god pasningsfot. Han er hentet inn for å gi oss mer muskler. Vi kan ikke bare han lettbeinte, tekniske spillere. Han er litt lik Kristoffer Thuen som var i juniortroppen i fjor. En spiller som løper igjennom folk, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Han skal konkurrere med de andre om å spille i 2. divisjon og gi oss en ekstra dimensjon i juniorkamper. Vi trenger en som klinker til og er sjef i forsvaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Offensive nykommere fra Bærum
Fra Stabæk kommer midtbanespilleren Andreas Aanesrud.

- Andreas har lenge vært det store talentet i Bærum, men hadde litt motgang i Stabæk i fjor. Vi tror at han har godt av et miljøskifte nå. Han orienterer seg bra, har god oversikt og fin teknikk, forteller Holter som også har hentet inn en offensiv forsterkning. Daniel Berg kommer fra Bærum og kan spiller både spiss og kant.

- Daniel er en venstrebeint spiller. Han er slepen, med god nærteknikk og god fart på de første meterne. Han kan spille både kant og spiss, men er vant til å spille kant i 4-3-3 og trenger nok litt tid for å tilvenne seg vår måte å spille på. En veldig spennende spiller med et kjempepotensial. Venstrefoten gjør han spesiell og han kan kanskje bli en ny Kristian Brix for oss.

Anders Lie får betalt for hardt arbeid
Som tidligere år rekrutterer Vålerengas U-gruppa mange spillere fra egne rekker. I år tar åtte VIF-spillere et steg opp. Eldst av de ”nye” er spissen Anders Lie.

- Anders fikk prøve seg både i junior- og 2. divisjonskamper i fjor høst. Han lagt ned mye arbeid på VIF3 i 4. divisjon og gjort det veldig bra der etter at han ikke kom med i U-gruppa før forrige sesong. Han var nær en plass i fjor og fortjener en plass i troppen. Han er en måltyv som kommer til å score mange mål i interkretsserien og kjempe om muligheten til å spille 2. divisjonsfotball. Anders viser at hardt arbeid nytter, forteller Vålerenga-treneren.

Resten av de egne spillerne kommer fra Vålerengas interkretsmestere i G16-klassen. Hajat Rhamani fikk prøve seg litt i juniorkamper i fjor høst og er nå hentet opp i juniortroppen selv om han fortsatt er guttespiller.

- Hajat er en murbrekker på midten, med god fysikk til tross for at han fortsatt er guttespiller. Han klinker til og vi trenger den type spillere i troppen. Året som kommer blir et læreår for han.

Klikk på bildet for å forstørre.

To Hafslund-vinnere inn i troppen
Fra samme årgang kommer ytterligere tre spillere. Haakon Farstadvoll var en av fire vinnere av Hafslund-stipendet i fjor høst og skal være med Vålerengas a-lag til La Manga i slutten av februar.

- Haakon er en terrier på midtbanen med gode basisferdigheter. Han er fortsatt guttespiller og kan på sikt bli en ny Fredrik Carlsen. Han har vært i landslagsdiskusjonen i lang tid, men har vært veldig uheldig med skader. En seriøs spiller som jobber hardt for å bli bedre.

Til La Manga skal også Sebastian Johansen som i likhet med Farstadvoll var en av Hafslund-stipend-vinnerne i 2007.

- Sebastian konkurrerer først og fremst om en plass på backen. Han er en klok spiller som tar enkle og gode valg. Plasserer seg godt er nær landslaget, forteller Holter. I U-troppen får Sebastian selskap av broren Mikael Johansen.

- Mikael kan bekle både kant- og spissplassen. Han er hurtig, har god utholdenhet og gode avslutninger. Var i G15-landslagstroppen forrige sesong. Han jobber bra, men må bli sterkere fysisk.

Styggrask toppscorer
Troppens tre siste nykommere er alle førsteårsjuniorer som fikk smake på interkretsnivået i fjor.

- Abdi Kadar er venstrebeint og har god nærteknikk. Kjemper om plasser på venstresida. Keeper Kristian Krohn Holm er stor og har bra rekkevidde. Må bli sterkere, men vil få god matching slik som troppen ser ut nå.

- Stefan Mimic er styggrask. Trenger skolering og tid, men har scoret mange mål på guttelaget og drar store fordeler av sin ekstreme hurtighet. Scoret i juniorserien allerede i fjor og kan bli en toppscorer på sikt, avslutter Holter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.