RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er årets kuleste solbriller

Hva er ut og hva er «in» på solbrillefronten i år? Svaret får du av kjedisstylist Jan Thomas her.

BILDESPESIAL LENGER NED
(SIDE2): Side2 møtte stylist Jan Thomas under Synsams pressevisning for vårtrendene 2007 - og vi fikk bekreftet at solbrille-trendene faktisk forandrer seg fortere enn de fleste tror.

I år skal brillene være mindre dominerende, men langt fra diskrete.

Ut med store bling-bling
Jan Thomas vet hva som til enhver tid er de nye trendene, også innenfor solbriller.

- De store hvite solbrillene som har vært trendy en stund nå, er på vei ut, forteller Jan.

Han forklarer at vi likevel ikke blir kvitt de store solbrillene ennå, men at de aller største kanskje bør legges på hylla.

- Store bling-bling briller er også litt ut. Ting har faktisk endret seg mye. Retro og pilot er fortsatt kult, men vi vil også se nye versjoner av disse, forteller han.

Briller i sort-hvitt
Jan forklarer at det som er trendy i år, gjerne er det som kommer på mote neste år. Med det mener han at den solbrillen som den mest vågale velger i år, gjerne blir mer moderne for mange andre jenter neste år.

- Det dreier seg mest om pilot i år. Sort-hvitt er også en trend som har gått fra catwalken og inn i solbrille-verden. Fendi har laget noen kule solbriller, som minner om Chanels visning for sommeren 2007. Disse er virkelig kule, mener han.

Er du blant dem som vil følge moten med retrobriller og gjerne vil være først ute med det nyeste, bør du følge dette rådet.

- De store firkantet brillene er på vei ut. Nå skal de store brillene være runde. Disse brillene ser du blant annet hos Giorgio Armani, forteller Jan.

Paparazzi-look
Markedssjef i Synsam Norge, Jannicke Daae Rognstad, er opptatt av detaljene.

- De store motehusa lar detaljene fra veskene og skoene også gå igjen på brille-designet. Dermed kan du matche fra topp til tå. Tre kombinert med skinn er også en trend som blant annet Calvin Klein og Bruuns Bazaar hiver seg på i år. Titan og plast er de hotteste materialene, mener hun.

Uansett hvilke briller du velger, er det ett stikkord som gjelder for sommeren 2007.

- I år er det paparazzi-looken som gjelder. Det betyr at du tar på deg et par store solbriller du kan gjemme deg bak, forteller hun.

Vakkert fra Vendela
Vendela Kirsebom har lagt modellkarrieren på hylla, og satser nå på briller. Hennes kolleksjon «Vendela Eyewear Collection» vil være i butikkene fra juni 2007.

- Jeg inspireres selvsagt av mote, men er opptatt av at disse brillene er like tidløse som trendy, forteller hun til Side2.

Brillene til Vendela kommer ut i mange forskjellige farger, som brunt, lilla, kremfarget, kamel, sort og gult.

- Dette er klassiske og vakre briller, akkurat som deg, Vendela, skryter Jan Thomas.

Se årets kuleste briller i det store bildespesialet lenger ned.

Les mer om mote her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere