RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er årets kvinnelige medieleder

Sist oppdatert:
I fjor delte hun ut prisen som juryleder, i år fikk hun den selv etter å ha blitt kåret til den beste kvinnelige medielederen i landet.

Sjefredaktør Kjersti Løken Stavrum i Kvinner og Klær (KK) er kåret til årets kvinnelige medieleder, melder NTB.

Det er femte år på rad prisen deles ut og i fjor var det Dagsavisens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd som mottok den, etter ett år i jobben. Da delte Kjersti Løken Stavrum ut prisen.

I år satt Hilde Haugsgjerd i juryen, sammen med Mai Torill Hoel (A-pressen), Gry Bjørhovde (Allers), Kari Storsletten (NRK), Aslak Ona (VG) og Merete Crowo (NTB).

"Stavrum sørget for at en 130 år gammel dame har fått det tidsriktige ansiktet hun trenger for å konkurrere i et marked der snart alle satser på moderne, yrkesaktive kvinner", heter det blant annet i juryens begrunnelse, gjengitt av NTB.

I kriteriene for å få prisen må kandidaten inneha en lederstilling i en mediebedrift og skal ha markert seg som leder gjennom å kunne vise til resultater enten økonomiske, journalistiske eller markedsmessige. Prisvinneren bør gjennom sitt virke fremstå som et forbilde for andre kvinnelige ledere, står det i statuttene til Medienettverket - Forum for kvinner i ledelse som står bak prisen som ble delt ut på torsdag.

Kjersti Løken Stavrum kom til KK fra Aftenposten i 2001. I løpet av sjefredaktørens første regnskapsår hadde bladet sitt beste økonomiske år noensinne.

KKs opplag har økt kraftig i 2002, og bladet er i dag Norges største kvinneblad med nesten 400.000 lesere hver uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere