Her er årets kvinnelige medieleder

I fjor delte hun ut prisen som juryleder, i år fikk hun den selv etter å ha blitt kåret til den beste kvinnelige medielederen i landet.

20.06.08 11:01

Sjefredaktør Kjersti Løken Stavrum i Kvinner og Klær (KK) er kåret til årets kvinnelige medieleder, melder NTB.

Det er femte år på rad prisen deles ut og i fjor var det Dagsavisens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd som mottok den, etter ett år i jobben. Da delte Kjersti Løken Stavrum ut prisen.

I år satt Hilde Haugsgjerd i juryen, sammen med Mai Torill Hoel (A-pressen), Gry Bjørhovde (Allers), Kari Storsletten (NRK), Aslak Ona (VG) og Merete Crowo (NTB).

"Stavrum sørget for at en 130 år gammel dame har fått det tidsriktige ansiktet hun trenger for å konkurrere i et marked der snart alle satser på moderne, yrkesaktive kvinner", heter det blant annet i juryens begrunnelse, gjengitt av NTB.

I kriteriene for å få prisen må kandidaten inneha en lederstilling i en mediebedrift og skal ha markert seg som leder gjennom å kunne vise til resultater enten økonomiske, journalistiske eller markedsmessige. Prisvinneren bør gjennom sitt virke fremstå som et forbilde for andre kvinnelige ledere, står det i statuttene til Medienettverket - Forum for kvinner i ledelse som står bak prisen som ble delt ut på torsdag.

Kjersti Løken Stavrum kom til KK fra Aftenposten i 2001. I løpet av sjefredaktørens første regnskapsår hadde bladet sitt beste økonomiske år noensinne.

KKs opplag har økt kraftig i 2002, og bladet er i dag Norges største kvinneblad med nesten 400.000 lesere hver uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.